Як студенту-фізкультурнику не з’їхати з глузду під час сесії*

Як студенту-фізкультурнику не з’їхати з глузду під час сесії*
Слово «сесія» викликає у багатьох студентів тремтіння і тривогу. Випускники вишів кажуть, що пам’ятають ту метушню та немале напруження, яке часто потребує нелюдської сили та вимогливості. Студенти фізкультурних профілів, всупереч стереотипам про легке навчання, також зазнають великого навантаження. Всі бачили сльози, свої або одногрупників, при заваленому екзамені, або при, не дай Боже, відрахуванні. Але перед сесією краще вголос не казати це страшне слово, тому обмежимось порадами як покращити свій стан в екзаменаційний період.

Порада 1: готуємось заздалегідь

Виші України практикують модульну систему оцінювання знань студентів. Підсумкова оцінка за предмет виставляється не тільки за результатами екзамену, а ще і враховуючи бали за всі здані роботи протягом семестру. Це і лабораторні, і практичні, і контрольні, і реферати тощо. Тому, фізкультурники, треба зважити, якщо у вас є борги краще їх закрити заздалегідь, щоб під час сесії зосередитись на екзаменах. Зараз функціонує багато сервісів допомоги студентам, де за доступну ціну надають послуги вирішення контрольних робіт на замовлення, написання есе, рефератів, доповідей та інших студентських робіт.

Порада 2: відпрацьовуємо пропуски відразу

Так, якщо ви шукаєте поради напередодні екзаменаційної пори, то саме ця буде неактуальною. Напевно ви вже відчули всю красу викладацької «помсти» за пропуски їх дорогоцінних лекцій і семінарів і посилено відмиваєте парти або красите поли аудиторії. Та до наступної сесії вже можна підійти більш розумно і не затягувати із відпрацюванням, бо на це завжди йде багато часу, який краще було б присвятити підготовці. До речі, якщо не затягувати, а одразу відпрацьовувати можна обмежитися легшим покараннями.

Порада 3: білети до екзамену

Зазвичай білети до екзамену, або питання із них викладачі видають на консультації перед екзаменами. Але цей список частіше за все стверджується завідувачем кафедри раніше. Тому якщо добре попросити викладача, можна отримати питання заздалегідь і мати більше часу на вивчення матеріалу, або підготовку шпаргалок.

Порада 4: краще неідеально, ніж ніяк

Часто студенти грішать зайвим перфекціонізмом, який, повірте нам, цінують тільки одиниці викладачів. Так, роботи повинні бути максимально акуратними, але не треба надто перейматися через похибки, особливо під час сесії. Поки ви будете доводити до ідеалу існує ризик зовсім не здати роботу, а може і не тільки цю. Якщо викладачу важлива відповідність певним нормам, то він сам попросить вас переробити. Виш спрямований на формування необхідних компетентностей, серед яких є стресостійкість, вміння знаходити компроміс та домовлятись. Тому увімкніть свої таланти дипломата й побачите, що викладачі часто йдуть назустріч студенту, тому що самі заклопотані по самі вуха.

Порада 5: відпочинок

Студенти вважають, що під час сесії треба працювати на автопілоті, вимкнувши функцію сну та приймання їжі. Але ніхто не знає краще студентів-фізкультурників, що нехтування важливими функціональними потребами призводить до втрати організмом працездатності. Наприклад, на екзамені можна забути матеріал, який кілька днів назад відскакував від зубів. Мала кількість сну може зробити зі студента овоч. А викладачі цінують живе спілкування і гнучке мислення, функції яких знижуються через нестачу відпочинку.

Бажаємо здавати іспити без стресу і гарних вам оцінок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як студенту-фізкультурнику не з’їхати з глузду під час сесії*
12 грудень, 2019, 20:43