Що таке фріланс: правда та брехня*

Що таке фріланс: правда та брехня*
Фріланс дедалі більше приваблює як виконавців, і замовників. Це простий спосіб розвиватися професійно, працювати над цікавими проєктами та шукати фахівців з необхідними знаннями у кілька кліків. Майданчик https://freelancehunt.com/ надає широкі можливості для кожної сторони співпраці. Але яка вся правда про фріланс?

Що таке фріланс


Фріланс - метод співпраці, що передбачає найм працівника проєкту. У діджитал просторі роботи ведуться віддалено, з використанням можливостей спеціалізованих майданчиків. Простими словами, це робота коли:

1. Ти шукаєш цікаві проєкти та пропонуєш свою кандидатуру для їх виконання за певну грошову винагороду.

2. Працівник сам регулює рівень своєї зайнятості.

3. Людина має прямий вплив на рівень свого доходу.

4. Команда, з якою ведеться робота постійно змінюється, і є можливість попрацювати з різними цікавими людьми.

5. Нема постійного керівництва.

Дедалі більше дизайнерів, програмістів, фотографів, журналістів та інших фахівців прагнуть стати фрілансерами, та отримувати гідну оплату за виконання роботи у комфортних умовах. Але чи така прозора робота на фрілансі, і чи варто кидати постійну зайнятість заради роботи онлайн.

Де шукати роботу фрілансеру


Перед тим, як поговорити про міфи і з'ясувати всю правду про фріланс, давайте визначимо, де в принципі можна знайти роботу онлайн. Найбільш раціональний метод пошуку проектів у рамках вільної зайнятості - фріланс біржа.

Це спеціалізовані ресурси, які поєднують спеціалістів у різних сферах. Сайт грає поєднувальну роль між виконавцем та спеціалістом, дозволяючи їм не тільки знайти один одного, а створити комфортні та безпечні умови співпраці.


Правда про фріланс


Хоча форма співпраці існує давно, правду про неї досі не всі знають. Давайте покінчимо з цим, і тезово визначимо, що значить працювати онлайн проектно:

1. Фрілансер зобов'язаний перед замовником. Робота віддалено зовсім не означає, що фахівець може фривольно ставитись до робочого процесу.

2. Дедлайн - те, що непорушне, вічне і святе для професіонала.

3. Ви отримуєте не стільки скільки хочете, а стільки, скільки коштує ваша праця. Ознайомитись з цінами на послуги у тій чи іншій сфері можна на сайті.

4. Стати затребуваним можна за короткий час, якщо докласти багато зусиль.

5. Фрілансер завжди вчиться. Це сфера жорсткої конкуренції, і, щоб залишатися затребуваним, необхідно перебувати у процесі безперервного навчання.

6. Плюси і мінуси роботи йдуть пліч-о-пліч. Разом зі свободою, новими можливостями, фінансовими перспективами ви отримуєте необхідність жорстко стежити за особистою репутацією, працювати за індивідуальним графіком, підвищеним навантаженням при складних проектах.

Усю правду для себе ви зможете відкрити тільки після того, як випробувати цей тип роботи на особистому досвіді.

Міфи про фріланс


Серед новачків часто ходять міфи про фріланс, які можуть стати легендами про казковий і прекрасний світ, де гроші ллються рікою, а замовники тільки й чекають, коли до виконавця прийде натхнення. На практиці все інакше, тому давайте розглянемо найпопулярніші міфи, і перестанемо в них нарешті вірити.

1. Фрілансом можна займатися будь-коли. Поки ви тільки починаєте свій професійний шлях, і у вас є один проект, це можливо. Серйозні спеціалісти відвідують онлайн брифінги, мають бути на зв'язку в робочий час, оперативно реагувати на повідомлення.

2. На біржах платять великі гроші за дрібниці. Оплата може бути дійсно великою, і постійна зайнятість онлайн покриє всі ваші потреби і дозволить жити комфортніше. Однак, оплата відбувається за фактом вашої роботи. Професіоналізм + працьовитість + навички + бажання вчитися та розвиватися = гідна оплата.

3. Фріланс лише підробіток. Це зовсім не так. Для багатьох фахівців це постійний вид зайнятості, який дає стабільний дохід.

Пройдіть реєстрацію, та оцініть всі переваги та недоліки роботи на фріланс основі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.