Путін вводить війська в Казахстан – офіційно

Путін вводить війська в Казахстан – офіційно
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що рада колективної безпеки Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) ухвалила рішення направити колективні миротворчі сили до Казахстану. Про це він повідомив у Facebook, - пише glavcom.

«Рада колективної безпеки ОДКБ, відповідно до статті четвертої Договору про колективну безпеку, прийняла рішення направити колективні миротворчі сили ОДКБ до Республіки Казахстан», – заявив Пашинян.

Сили будуть спрямовані на необмежений за часом період із метою стабілізації та нормалізації ситуації в Казахстані.

Рішення прийнято у зв'язку зі зверненням президента Казахстану і «зважаючи на загрозу національній безпеці і суверенітету, викликаної в тому числі втручанням ззовні».

Організація договору про колективну безпеку – військово-політична міжнародна організація. До неї входять шість держав – Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія та Таджикистан. Статут організації допускає врегулювання внутрішніх заворушень, робиться це саме через рішення суверенної держави.

Нагадаємо, 5 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що звернувся до глав країн Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) за допомогою в подоланні масових протестів. Токаєв назвав протести актом агресії.

Токаєв повідомив, що проситиме РФ та Білорусь ввести війська в Казахстан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тогда введут турки. И/или китайцы. А Байконур наглосаксам подарят?
Відповісти
А де інфо, що путін вводить? То ж Пашинян!
Відповісти
А в нас все як про невістку. Тільки все пов'язують з Путіним. Так легше всього, і думати не треба.
Відповісти
Взагалі про Пашиняна написано, там діє Договір між країнами, вони його підписали. Які можуть бути питання? НАТО теж створено подібним чином. Чи єта савсєм другоє? :)
Відповісти
Ну, цю назву з будуна написав, супермегажурналіст для хайпа,ви ни панімаете
Відповісти
Вам хоч ригай в пику - ви свого путіна смоктатимете.
Відповісти
А є сумніви що не введе? То його багатоходовочка, щоб мати привід там тримати військо і контролювати казахстан, який віддаляється від нього після зміни назарбаєва
Відповісти
Кацап .не вимпустить з своїх брудних лап Казахстан -все іде по сценгарію Раші .
Відповісти
А те, що путлєр готувався до цього нападу і його фактично організував для шантажу не тільки казахстану, підтверджує присутність кацапських ботів, що в завуальованій та не прямій формі одразу розміщують коментарі по типу "їх там нєт, то нє ми, какіє вайска? Не відєлі". Це ще один доказ спланованої акції безпосередньо з кремля.
Відповісти