Волинський нардеп вступився за студентів-українців

Волинський нардеп вступився за студентів-українців
Народний депутат Анатолій Вітів (ВО «Свобода») вимагає припинити виселення студентів-українців з гуртожитку Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця.

Відповідне звернення він надіслав ректору вишу, - повідомили у партійній прес-службі.

Про виселення він дізнався від студентів, які мешкають в гуртожитку на Чоколівському бульварі,39.

Як стверджують заявники, їм відмовляють у щорічному поновленні договору на поселення у гуртожиток, мотивуючи це тим, що у даному гуртожитку відтепер проживатимуть лише студенти-іноземці.

Альтернативне житло українським студентам адміністрація університету не пропонує. Більше того, студентів не було завчасно попереджено про те, що вони залишаться без житла.

Відповідно до статті 24 Конституції України, громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками. В даному ж випадку, адміністрація університету віддає перевагу іноземним студентам перед українськими, обмежуючи їх у можливості отримання житла.

У депутатському зверненні нардеп-свободівець просить:

1. Вжити заходів для забезпечення житлових прав студентів громадян України;

2. Перевірити вказані у зверненні факти та, у разі підтвердження, ініціювати службову перевірку стосовно відповідальних посадових осіб Національного медичного університету імені О.О. Богомольця;

3. Надати інформацію щодо кількості гуртожитків для студентів, критеріїв розселення, кількості гуртожитків, передбачених для заселення іноземними студентами, умов та вартості проживання у гуртожитках Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, а також підстав для виселення студентів громадян України з гуртожитку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
День Вітіва. "Райтери" застоялись ....
Відповісти
Останні новини
«Волинь» зіграє з «Таврією»
06 вересень, 2013, 08:20
Волинський нардеп вступився за студентів-українців
06 вересень, 2013, 08:10