Капранови у Луцьку влаштували музично-поетичний перфоменс

 Капранови у Луцьку влаштували музично-поетичний перфоменс
Письменники брати Карпранови разом з лідером гурту On Vinta Юрком Журавлем у Луцьку влаштували музично-поетичний еротично-іронічний перфоменс.

Творчий вечір, що відбувся 17 лютого у бібліотеці-філії №10 Луцької міської централізованої бібліотечної системи, і сам приїзд письменників був приурочений виходу нової книжки братів «Щоденник моєї секретарки».

Зі слів Капранових на написання книжки їх надихнула одна з секретарок, що працювала в їхньому видавництві. Імені її вони вже не пригадують, однак пам’ятають особливість цієї працівниці: вона вела особисті записи у робочому зошиті для справ.

Один з таких записів "зачепив" письменників: «Сьогодні Віталій Віталійович запропонував мені яблуко. Але я не взяла. Я не вважаю, що ми в таких стосунках, коли можна брати яблуко», - процитували Капранови під сміх залу.

Письменники кажуть, що така поведінка дівчини була би прийнятною ще сто років тому, а нині вважається смішною. Так і виникла ідея написати роман «очима людини, яку мама виховала», яка є не звичною для сучасного світу.

Окрім образу секретарки Хмаринки у книжці присутній і інший важливий персонаж. Це бізнесмен, «недолік якого полягає в тому, що він залишився людиною та не оскотинився». Капранови кажуть, що писали бізнесмена частково з себе.

Події розгортаються у найбуремніший для сучасної незалежної України час: «весна-літо 2004 року, коли приїхали донецькі, сказали, що наш президент Янукович і це все наше».

Письменники кажуть, що прагнули понишпорити у психології людини напередодні Помаранчевої революції.

«Ми як письменники прошляпили події після здобуття незалежності і не хотіли прошляпити ще й революцію», - зазначили Капранови.

Книжка розповідає не лише про соціальні і політичні настрої героя. Головний персонаж переживає і проблемний період пов’язаний з власною кризою 45-річного віку, коханкою та дружиною.

Цікаво, що ілюстрації до нового видавництва книжки виконав фронтмен гурту Ot Vinta Юрко Журавель. Музикант, який під час презентації грав на банджо, каже, що книжку «Щоденники моєї секретарки» Капранових йому презентували на форумі видавців у Львові у 2011 році.

«Вона зіпсувала мені мій відпочинок в Одесі. В мене було вільних якраз три дні. Я просто таки проковтнув книжку. Потім мені снилися її герої і я не міг їх не намалювати», - каже Журавель.

Сама презентація відбулася зі співами поезій українських авторів з книжок «Вечір іронічної поезії» та «Ніч еротичної поезії», а також інших авторів, кумедними і іронічними коментарями письменників та музичним акомпанементом у виконанні братів і Юрка Журавля.

Своє тріо письменники назвали «Троїсті мужики» і зізналися, що ще «трішки налажають», адже грають разом в четверте. Однак додали, що з кожним виступом вдосконалюють виконання і «Троїсті мужики» чим дужче набирають обертів.

Відео Волинської правди

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зустріч була несподівано цікавою і дуже змістовною.
Найбільше сподобалось спостерігати за виразом обличчя деяких старших цнотливих пань - чи то завучів шкіл, чи то працівників освіти ...
Доречі перша фотка не зовсім вдала - автор вибрав підсвітну сторону залу і трохи "засвітив" її, - мабуть не хотів швендятись під час дійства перед "Братами"... Хоча сюжет і атмосфера зустрічі передані...(майже :-)
Відповісти
Останні новини
Капранови у Луцьку влаштували музично-поетичний перфоменс
17 лютий, 2012, 19:17