У Луцьку може з’явитися «Буратіно-2», що закриє вікна багатоповерхівці

У Луцьку може з’явитися «Буратіно-2», що закриє вікна багатоповерхівці
Мешканці кількох будинків на проспекті Соборності стурбовані – прямо під їхніми вікнами може «вирости» будівля торгового комплексу. Мало того: фірма-власник будівництва просить додатково в оренду ділянку землі край дороги – для транспорту.

Будівництво має офіційну назву «Реконструкція магазину-салону «Автокласик». Власник – приватне підприємство «Лемарк».

Мешканка будинку за адресою проспект Соборності, 24 Ольга каже, що ні її, ні її сусідів ніхто й приблизно не повідомляв, що ж планують будувати перед їх вікнами.

«Ходять чутки, що це буде нова будівля в кілька поверхів заввишки. Але в такому разі вона нам затулить вікна», - висловлює побоювання лучанка.

Нагадаємо, у Луцьку на вулиці Винниченка поряд з будинком № 4 будують добудовують приміщення кафе "Буратіно", яке, за твердженням частини жителів будинку, перекриває доступ світла у квартири, й навіть загрожує цілісності будинку.

Спочатку був один поверх, потім «з’явився» ще один


Як розповів ВолиньPost 17 лютого заступник головного архітектора Луцька Ярослав Матвіїв, справді, є інформація про нарікання з боку людей.

«Директор комунального підприємства «М.Ж.К» Валерій Ковалюк підказав, що порушуються права мешканців. І дійсно, за проектом реконструкції на фоні їхніх вікон на відстані 10 метрів стоятиме трьохметровий кран», - каже Матвіїв.

Він каже, що «всі розрахунки по інсоляції кажуть, що це можливо». Проте додає: «Але для цивілізованої людини такого не може бути».

«Проект реконструкції розроблений волинським філіалом Державного науково-дослідного та проектно-вишукувального інституту «НДІпроектреконструкція». Виданий позитивний експертний висновок щодо дотримання усіх будівельних норм», - сказав заступник головного архітектора.

За словами Матвіїва, спочатку мова йшла про одноповерхову будівлю. Нині ж забудовник презентував чиновникам проект, у якому частина приміщення буде одноповерховою, а решта матиме два поверхи.

Власне про те, що проект передбачає два поверхи, можна дізнатись зі стенду, який розміщений на території будівництва. Крім того, там вказано, що завершити будівельні роботи планують до кінця нинішнього року.


…Плюс парковка?

А ще «Лемарк» просить в управління архітектури та містобудування Луцької міської ради погодити схему генплану для оформлення оренди земельної ділянки на проспекті Соборності, 22 на час будівництва.

«Мало того, що перед вікнами буде трьохметрова стіна. Світло, звісно, потраплятиме, але стіна буде. Так «Лемарк» просить виділити земельну ділянку на період будівництва. Це ділянка при дорозі. Щоб міг транспорт їхній заїжджати і все таке», – каже Ярослав Матвіїв.

Чиновник припускає, що цю ділянку «Лемарк» просить не просто так. У майбутньому її захочуть облаштувати під парковку. А для цього треба буде і кілька дерев на проспекті Соборності зрізати.

«Фактично планується парковка в межах вулиці. Приватна парковка. Вони не зменшили в проекті саму будівлю, щоб парковка помістилась на їхній території, вони такими хитрощами хочуть ще частину вулиці захопити», – вважає він.

«Відповідальність за це несе замовник і проектант. За новим законодавством проектант проектує, а замовник затверджує», - розводить руками чиновник.

«До речі, в мене дуже багато зауважень до нового закону. Але замовники не мають нічого святого, коли йдеться про бізнес. Ясно, що вони будуть судитись, якщо їм спробують заборонити будувати задумане», - пояснює Матвіїв.

«Зараз ми плануємо винести це питання на профільну депутатську комісію, будемо розбиратися», – пообіцяв заступник головного архітектора Луцька.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це що за беззаконня відбувається? Гарний приклад депутати (Козюра) і міський голова (його син і Ко.)подають!
Відповісти
Эти уроды страх потеряли
Там не два этажа будет а 9 к концу стройки.
Где Романюк?
Или он тоже в доле?
Відповісти
Я пропоную, перед кожною сесією міської і обласної рад ,нашим "папам Карлам" ,які не мають куди вкладати вкрадені гроші, включати трансляцію передачі" Критична точка". Там дуже багато хворих і знедолених діток, життя яких залежить від декількох тисяч гривень, а не мільйонів доларів. Можливо хоч хтось з них задумається, а то вони живуть як коти в сметані і нічого крім своїх брудних грошей не бачать, і не задумуються що всім прийдеться відповідати перед Богом за своє життя, за свої Буратіна 1 2 3......
Відповісти
а те що церквушка "відродження" закриває вікна то вже нікому не мішає ? :)
Відповісти
Лучани на кого ви на кого нарікаєте, ви ж самі обрали - це комуно-регіональське чудо. Тепер під вашими вікнами і будуть будуватись, роздеребанять парки та сквери. А як продадуть Луцьктепло то всі завиють, тільки заднім числом розум вам не допоможе.
Відповісти
Сьгодні люди збираються дамо відсіч знахабнілим рейдерам, що прикриваються міською владою і прокуратурою
Відповісти
Рейдери роблять все дуже швидко, доки влада не змінилась. В даному випадку всі дозволи і проекти збираються з 2007 року (почитайте попередні теми). Хотів би хтось із власників квартир почути подібну інформацію про себе за те, що він, наприклад, вирішив обшити лоджію, яка комусь приток повітря перекриває або в екстер'єр будівлі не вписується, або обшивається в той час, коли на вулицях куча безхатченків бродить?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку може з’явитися «Буратіно-2», що закриє вікна багатоповерхівці
17 лютий, 2012, 19:05