У турецьких помідорах в Україну завезли небезпечну міль

У турецьких помідорах в Україну завезли небезпечну міль
Ентомологи Центральної науково-дослідної карантинної лабораторії виявили карантинний організм - південноамериканську томатну міль.

Як повідомляє УНН, це перше виявлення даного шкідника в Україні у 2012 році, зазначають у прес-службі Державної служби з карантину рослин.

Томатна міль була виявлена в зразках, що відібрані від партії турецьких томатів, які надійшли на адресу київської компанії і призначались для реалізації в Києві та Київській області було виявлено карантинний організм - західний квітковий трипс.

Заражений вантаж надійшов через Пункт карантину рослин «Мартусівка», що знаходиться на території Східного терміналу Бориспільського району, Київської області 16 лютого цього року.

Після отримання висновку фітосанітарної експертизи, який засвідчив наявність карантинного організму у живому стані, вантаж було направлено на знезараження.

Довідка

Південноамериканська томатна міль – належить до Переліку 36 видів небезпечних карантинних шкідників овочевих культур України.

Головною рослиною-живителем цієї молі є томати, баклажани, картопля та інші рослини з родини пасльонових.

Гусінь шкідника може живитись на всіх частинах рослин томатів і пошкоджувати рослини на всіх стадіях росту як в теплицях, так у відкритому ґрунті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У турецьких помідорах в Україну завезли небезпечну міль
17 лютий, 2012, 17:32