«Волинські» видання стали номінантами всеукраїнського рейтингу «Книжка року»

«Волинські» видання стали номінантами всеукраїнського рейтингу «Книжка року»
Видання, які так чи інакше пов’язані з Волинню та волинянами увійшли до коротких списків Всеукраїнського рейтингу «Книжка року 2021».

Про це йдеться на сторінці рейтингу в соцмережі фейсбук.

Організатори рейтингу визначали найкращі українські видання року у семи номінаціях: «Хрестоматія», «Красне письменство», «Софія», «Минувшина», «Обрії», «Дитяче свято», «Візитівка». Кожна номінація мала кілька категорій

Так, у номінації «Хрестоматія» у категорії «Життєписи» до спику найкращих потрапила книга про відому волинську письменницю «Спогади про Лесю Українку. Том ІІ», упорядником якої є Тамара Скрипка.

У номінації «Красне письменство» в категорії «Сучасна українська проза / есеїстика / драматургія» до списку кращих потрапило дітище уродженки Луцька Оксани Забужко «Як рубали вишневий сад, або Довга дорога з Бад-Емса».


У номінації «Минувшина» до списку найкращих у категорії «Дослідження/документи» потрапила книга івано-франківського історика Богдана Паски про волинського дисидента, уродженця села Холонів колишнього Горохівського району Валентина Мороза «Судовий процес Валентина Мороза: розсекречені матеріали».

Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» заснований 1999 року та визначає найкращі видання українських авторів, або спільні книги з іноземними партнерами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Волинські» видання стали номінантами всеукраїнського рейтингу «Книжка року»
13 січень, 2022, 06:05