Росія стягує до кордону з Україною бойову авіацію

Росія стягує до кордону з Україною бойову авіацію
Росія останніми тижнями сповільнила нарощування військових біля кордонів з Україною. Водночас, за даними американських чиновників, Росія перекинула до кордону бойову авіацію.

Про це повідомляє Громадське, посилаючись на New York Times із посиланням на джерела серед американських чиновників.

За їхніми даними, у США очікували, що Росія упродовж грудня та початку січня збільшить чисельність своїх військових біля України до 175 тисяч. Наразі, за приблизними підрахунками, біля кордону перебувають 100 тисяч військових.

В американській розвідці зазначили, що нарощування сил триває, однак повільнішими темпами. Так, Росія розмістила біля України додаткову бойову авіацію: ударні та транспортні гелікоптери, а також штурмові винищувачі.

Крім того, чиновники США вважають, що вікно для російського наступу обмежене і залежить від температури: холодна погода з морозом дозволила б легко пересуватися важким транспортним засобам й обладнанню. Натомість відносно м’яка зима уповільнила замерзання землі, і Путін може бути змушений відкласти наступ принаймні до лютого, вважають у розвідці.

Як пише NYT, адміністрація Байдена залучила метеорологів, щоб вони ретельно розглянули погодні умови в Україні в найближчі тижні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Україна інформацію отримує від американських чиновників :) А де своя розвідка? Чи там інша картина, а треба розповсюджувати те, що з-за океану «бачать»?! :)
Відповісти
Тре негайно збирати гроши (ліпше через смс) для будівництва гумових батутів, щоб агресорські бомби-ракети до них же поверталися як бумирангі.
Відповісти