Фальшивомонетник «розвів» директора луцького супермаркету

Фальшивомонетник «розвів» директора луцького супермаркету
Оперативники Луцького міськвідділу міліції затримали жителя райцентру Ратного, який в одному з супермаркетів Луцька розрахуватися за покупку фальшивими євро.

Про це інформує СЗГ обласного УМВС.

Як повідомив перший заступник начальника міськвідділу Геннадій Єпіфанович, фальшивомонетником виявився 31-річний ратнівчанин Віталій. Винахідливий спритник перемалював 500-доларову купюру Республіки Зімбабве на купюру, номіналом 500 євро. Як згодом пояснив затриманий, спокусився на злочин, бо надто вже африканська валюта зовні схожа до європейської.

Підробивши купюру, ратнівчанин вирішив серйозно «затоваритися». Спочатку намагався розрахуватися за товар у кількох луцьких магазинах. Але марно, бо продавці не хотіли відпускати товар за іноземну валюту.

«Згодом чоловік навідався в один із супермаркетів Луцька, – розповів Геннадій Єпіфанович. – Коли прийшов розраховуватися, касир відмовилася брати «липові» євро. Але все ж передзвонила до власниці магазину, розповіла, що покупець набрав товару на 4 тисячі гривень. Звісно, така новина не могла не порадувати, тож власниця дозволила розрахувати «вигідного» клієнта».

При цьому, обмін виявився більш ніж вигідним, адже шахрай погодився, щоби 500 євро порахували як 4 тисячі гривень (згідно з курсом валют, чоловік міг би отримати більше 5-ти тисяч).

Про аферу власниця супермаркету дізналися після того, як у кількох банках їй відмовили обміняти «євро» на гривні. Зрештою, жінка звернулася до правоохоронців.

Нині проти спритника порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Триває слідство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тут и владелицу магазина нужно привлечь! У нас запрещена торговля в супермаркетах за валюту и это незаконная операция, то что хотела "провернуть" хозяйка! Фальшивомонетчику - по заслугам, но и этой мадам не следует спуску давать, а хотя-бы штрафануть!
Відповісти
Останні новини
Фальшивомонетник «розвів» директора луцького супермаркету
18 лютий, 2012, 10:15