Чому варто реєструвати торгову марку

Чому варто реєструвати торгову марку
Торгова марка – це унікальна назва компанії, категорії товарів або конкретних продуктів, захищена авторським правом як інтелектуальна власність. Компанія може мати кілька торгових марок, випускаючи різні лінії продукції. Допомогти зареєструвати тм по швидкому можуть кваліфіковані юридичні фахівці. Чому не слід зволікати з реєстрацією — розповімо докладніше.

Навіщо реєструвати торгову марку


1. Отримати виняткові права.
Виняткові права на товарний знак означають, що правовласник має право використовувати товарний знак та забороняти використання товарного знака іншими особами. Ніхто не може використовувати товарний знак, на який видано свідоцтво, що охороняється на території України, без дозволу його власника.

2. Гарантувати, що Ви не порушник.
Ваш товарний знак належить Вам та Ви не порушуєте права інших осіб.

3. Захистити від несумлінної конкуренції.
У разі, якщо ТЗ не зареєстрований, — підприємство ризикує стати жертвою недобросовісної конкуренції, оскільки будь-яка особа може зареєструвати товарний знак, привласнивши собі як репутацію, так і Вашу торгову марку. При цьому новоявлений "власник" матиме право притягти справжнього власника товарного знака до цивільної чи кримінальної відповідальності.

4. Отримати «Право пріоритету».
Хто перший подав заявку на реєстрацію товарного знака має перевагу перед пізнішими заявками, незалежно від того, хто перший почав використовувати позначення для певного виду товару/послуги.

5. Щоб виокремити власний товар серед конкурентів.
Товарний знак сприяє виокремленню товарів чи послуг від схожих продуктів. Погодьтеся, усі люди знають товарний знак Apple чи Nestlé. На підсвідомому рівні, наш мозок реагує на ці символи, як на ознаку якості та надійності товару.

6. Товарний знак – зручний фінансовий інструмент.
Ця його функція є найбільш актуальною для компаній з розгалуженою мережею дочірніх компаній та/або філій. Укладання ліцензійного договору та наступні перерахування за право використання товарного знака – цілком законний спосіб перерозподілу коштів.

Якщо у Вас великі та далекосяжні плани, у Вас розкручена торгова марка і є плани виходу на закордонний ринок, у Вас є конкуренти, які використовують Ваші методики та технології, ми рекомендуємо Вам зареєструвати свій товарний знак і тим самим індивідуалізувати свої товари та послуги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.