На Волині відзначили 70-ту річницю бою УПА. ФОТО

На Волині відзначили 70-ту річницю бою УПА. ФОТО
70-ту річницю бою особливої чоти УПА із німецькими загарбниками відзначили в селі Новий Загорів Локачинського району.

Урочистості відбулися на території Новозагорівського монастиря 8 вересня, ‒ повідомляють у прес-службі ВО «Свобода».

Участь в акції взяли місцеві мешканці, народні депутати від ВО «Свобода» Анатолій Вітів, Євген Мельник та Валерій Черняков, члени Братства воїнів ОУН-УПА імені Клима Савура, депутати-свободівці рад різних рівнів. Представники волинської влади захід проігнорували, ‒ зазначають в партії.

Вшанування пам’яті загиблих розпочалось з панахиди. Після цього слово взяли народні депутати та лідери громадських організацій.

Голова Волинської «Свободи» Анатолій Вітів розпочав свій виступ із заклику згадати про тих воїнів УПА, які ще живі. Народний депутат від ВО «Свобода» наголосив, що нинішня влада не шанує подвигу повстанців.

«Українці боролися на своїй рідній землі і мали право на святу боротьбу за власну державу. Вони боролися і проти московських, і проти німецьких, і проти польських загарбників. Сьогодні політична ситуація складається таким чином, що Кремль знову прагне поставити Україну на коліна, проводить економічні війни, чинить тиск на всіх напрямках. Але Москва програє, як і програла вона боротьбу з тими хлопцями, що гинули по лісах по Волині в ім’я незнищенної ідеї», ‒ сказав нардеп.

Євген Мельник закликав наслідувати приклад вояків. «Ми повинні наслідувати приклад вояків, які поклали свої життя під стінами цього монастиря. Вони розуміли усю складність тодішньої ситуації. Але боролися. І нам потрібно боротися. Знаючи, що українська держава є, але держава не того змісту, за яку боролися і віддавали своє життя ці герої у 1943 році. Тому, коли ми приїжджаємо сюди під стіни монастиря, то набираємось мужності і сміливості, віри у те, що наша мета і мета воїнів УПА буде зреалізована», ‒ наголосив у виступі він.

Після завершення віча з концертом виступив Володимир Вермінський та гурт «Акцент».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Героям слава!
Відповісти
Ух ти , але круто )))
Відповісти
Одна тільки СВОБОДА бореться за УКРАЇНУ і вшановує УКРАЇНСЬКИХ ГЕРОЇВ,а решта тільки язиками помолоти і зробити вигляд,що вони за УКРАЇНУ готові голову покласти,особливо Яценюк.
Відповісти
одна свобода тільки піариться,ви хотіли сказати?
Відповісти
Нехай по вашому це-піар,але піар з великим, дуже великим позитивом.А де інші"українці?"
Відповісти
інші українці трудяться на полях, заводах, в шахтах, хто по заробіткам на благо невдячної держави, щоб прогодувати своїх дітей, батьків, наповнювати бюджет і пенсійний фонд, а також, щоб "патріотичні вшановувачі українських героїв" мали шо їсти і пити, а то їм за "прославляннями та вшановуваннями" ніколи працювати.
Відповісти
захід вібувся 8 вересня - це неділя і вихідний день.
Трудяга ти наш. Оце то совдепія прополоскала мозги людині... Трудіться і далі в неділю і в суботу на благо "держави" ...а "держава" і далі будуватиме межигіря і купуватиме лехуси.
Відповісти
Я мав на увазі українців-політиків.А вшановували і прославляли в вихідний день в неділю.Слідкуйте за календарем і діями націоналістів,а не те що взбреде в голову і вішаєте іншим на вуха.А негатив завжди нашими людьми сприймався на"УРА".
Відповісти
Я мав на увазі українців-політиків.А вшановували і прославляли в вихідний день в неділю.Слідкуйте за календарем і діями націоналістів,а не те що взбреде в голову і вішаєте іншим на вуха.А негатив завжди нашими людьми сприймався на"УРА".
Відповісти
Дивлячись на цю статтю видно що вона замовлена Свободою!!!!
тому що на заході були Батьківщина, Батьківщина Молода, Уккраїнська народна партія, Народний Рух.
Козаки Козацького Стрілецького Братства які відсалютували в пам*ять за полеглими з гармати!! Також були представники Національного Альянсу!!! Де фото з ними чи фото їхніх прапорів??? чи хочаб згадка про них!!!
це все проплачена Свободою стаття!!!!
Відповісти
Хлопці, вам досі мало біди на Україні? Що ще має статися, щоб ви врешті обєдналися і перестали між собою гризтись? Це споконвічна така українська біда - відсутність єдності, що робить нас легкою здобиччю для ворога. Ну давайте будем сваритися, битися, влаштуєм другу "чорну раду" і навіть не помітимо, як над містами замайорить чужий прапор і залунає чужа мова! Шевченко просив вас: "Обнімітеся ж, брати мої, молю вас, благаю...". Ну але хіба достукаєшся до вас, головне ж - партійне его, а не Україна...
Відповісти
а в 2010 році на виборах президента ви про що думали?
послухали свого вітіва:"голосуйте противсіх" і сховали голову в пісок, а тепер говорите про об'єднання.
ідіть в ліпіни і там об'єднуйтесь.
Відповісти
А що в Батьківщині гроші закінчилися на проплачені статті? Юлі на підкоп скинулися?
Відповісти
які ще Батьківщина, Батьківщина Молода, Українська народна партія, Народний Рух? Прапори їхні там були , а їх самих -не було , бо в природі вже не існує! Є лише їхні вожді-невдахи-держателі партійних печаток , а політсил - нема. хіба перед виборами будуть якісь списки ліпити ..
Відповісти
Это были бойцы красной армии которые не разобравшись случайно примкнули к бандеровским шакалам, а когда поняли, что это палачи-убийцы с боями ушли от украинских национал фашистов. Потом Бандеровцы как всегда пришли к немцам и уже вместе напали на красноармейцев! Бандероуродам нечем гордиться и они присваивают чужую славу и доблесть! ГАНЬБА УКР-НАЦИСТАМ!
Відповісти
Вже нажрался, комсорг?
Відповісти
в цей час,коли воювали бандерівці,твій батько був ще в "рідкому"стані,а ти шмаркач і виродок диявола цявкаєш і викидаєш шмарклі не знаючи істортчної правди про їхню боротьбу.Два брата-деблоїда.
Відповісти
героям слава. ле круто одна
Відповісти