Причини високої вартості ноутбуків від Apple*

 Причини високої вартості ноутбуків від Apple*
Один і небагатьох мінусів преміальних Макбуків від Apple - висока ціна, яка багатьом здається невиправданою. Вартість таких пристроїв досягає 100 тис. грн., що для більшості користувачів є непомірною сумою. Цікаво, що можна придбати аналогічні за характеристиками ноутбуки інших арок за значно менші гроші. Все це викликає негативну реакцію користувачів та нерозуміння, за що доводиться переплачувати.

Чинники, що впливають на вартість MacBook


Причини високої вартості ноутбуків від Apple викликають гарячі суперечки серед фанатів та ненависників марки. Деякі готові порівняти віру в цю техніку з релігією, тому що багато шанувальників не в змозі пояснити і підтвердити фактами, чим ноутбуки цієї марки дійсно кращі за аналоги. Проте висока вартість цілком зрозуміла з погляду законів ринку.

Висока ціна на ноутбук Apple MacBook складається з кількох факторів:

• cтатусність бренду. Виробник спочатку позиціонував себе як елітну марку, розраховану на категорію забезпечених користувачів. Компанія продає не просто електроніку, а певний спосіб життя. Наявність техніки з фірмовим логотипом наголошує на приналежності до привілейованого шару суспільства;

• великі вкладення технічні розробки. Багато інших компаній використовують вже готові апаратні рішення, а фахівці Apple самостійно створюють нові унікальні винаходи. Дозволяють підвищити продуктивність ноутбуків;

• використання високоякісних матеріалів. Вони не можуть дешево, що неминуче впливає на підсумкову вартість готових пристроїв;

• ретельний контроль якості збирання. Apple доводиться вкладатися в підтримку високого статусу: користувачі повинні стикатися з шлюбом. В результаті ціна на пристрої продовжує зростати;

• необхідність утримувати широку мережу техпідтримки. Витрати компанії включають витрати на подальшу взаємодію з користувачами - це спочатку закладається у вартість пристроїв.


Немає жодної відповіді, чи варто переплачувати за бренд. Купуючи оригінальну техніку Apple за великі гроші, користувач може не сумніватися, що вона пропрацює довго та безвідмовно. Статусні пристрої допомагають користувачам привернути увагу та завоювати захоплені погляди оточуючих, що для багатьох є важливим фактором формування позитивної репутації.

Чи є мінуси у ноутбуків Apple?


У противників марки є чимало вагомих аргументів на користь відмови від такої дорогої техніки та покупки набагато доступніших за ціною пристроїв. У ноутбуках Apple використовуються унікальні технічні рішення, і далеко не завжди вони виявляються вдалими та зручними для користувачів. Прикладом можна назвати сенсорну панель Touch Bar, яка спричинила стільки негативу. Що виробнику довелося від неї відмовитись і повернути в наступній моделі звичні фізичні клавіші.

Однак, незважаючи на аргументи критиків, бренд Apple залишається одним з найпопулярніших у світі, незважаючи на високу вартість пристроїв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.