Чому не варто приймати імуностимулятори: пояснення волинської лікарки

Чому не варто приймати імуностимулятори: пояснення волинської лікарки
Так звані імуномодулятори та імуностимулятори, які продаються в аптеках, не ефективні для покращення імунітету, запевняє імунологиня Волинської обласної клінічної лікарні Ірина Грабовська-Микитюк.

Про це йшлося у програмі «Телемедицина» на 12 каналі 7 лютого.

За словами лікарки, у цивілізованих країнах – Європі, США, Канаді – не користуються такими препаратами, бо їхня ефективність не доведена.

«А якщо йдеться про те, випити чи не випити таблетку, то краще її не пити, тому що будь-які ліки мають побічні ефекти. Якщо ліки не мають побічних ефектів – це означає, що вони просто недостатньо досліджені і вивчені», – каже імунологиня.

Те саме стосується і мазі, якою дехто змащує слизову носа для того, щоб вона знищувала віруси.

«Її ефективність і дія не доведені», – стверджує лікарка.

Щодо вітамінів, то вони організму потрібні, каже вона, але не можна сподіватися, що лише вітаміни здатні зробити наш імунітет досконалим.

Навіть загартовування не впливає ніяким чином на імунітет, вважає Ірина Грабовська-Микитюк.

«Основний імунітет ми набуваємо завдяки тому, що контактуємо із зовнішнім середовищем: мікробами, вірусами, токсинами тощо. До цього всього ми виробляємо міцний імунітет», – розповіла лікарка.

А щоб підтримувати його у належному стані, необхідні збалансоване харчування, сон, фізичні навантаження, прогулянки на свіжому повітрі, позитивні емоції.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Імуностимулятори не їжте, їх дія не доведена. Вакцина не пройшла всіх випробувань, але вона захищає, але потрібно дві дози, але вони ефекту не дають, потрібна третя, але по ній недостатньо статистичних даних. Але вона точно захистить.
На одні лиш вітаміни не надійтесь. Вакцинація єдиний спосіб подолати вірус. Але хворіти будете. Хоча більшість несмертельної.
Та що ж ви несете!
Відповісти
Цікаво, скільки цій пані заплатили, щоб вона говорила на камеру таку маячню? Хоча, нічого дивного - новина взята з зомбоящика, а там тепер правди нема. Прикро, що більшість все таки повірить їй. З екранів зомбоящика вам точно не скажуть, що прийом цинку, вітаміну D3, вітаміну С і кверцетину дозволить вам не боятись "корони", грипу і застуд. Є протокол, як і в яких кількостях це приймати. Але проблема в тому, що це "не доведено" проплаченим ВОЗом, хоча дійсно працює і перевірено особисто.
Відповісти