Відключили світло у домі: що робити*

 Відключили світло у домі: що робити*
Які дії робити, якщо в приватному будинку або на дачі зникло світло? Як у цьому випадку допоможе автономний генератор та які вигоди можна отримати від оренди генераторів у резерв – rental-power.

Причини відключення електрики


Якщо в будинку або на дачі зникло світло, необхідно спочатку виявити причину його відключення. Це може бути:

1. Планове відключення через проведення ремонтних робіт. Графіки планових відключень обласні енергетичні компанії зазвичай розміщують на офіційних сайтах. Також ви можете зателефонувати до гарячої лінії для уточнення термінів відключення.

2. Віялове відключення. Особливо актуальною є тема цього року. Почергові відключення у регіонах з метою економії ресурсів можуть бути у періоди кризи в енергетичному секторі. Про такі відключення, як правило, Обленерго повідомляє заздалегідь, графіки відключень також можна подивитися на сайті компанії.

3. Аварійні ситуації та відключення світла у зв'язку з погодними катаклізмами. Залежно від ступеня пошкоджень ліній електропередач зазвичай ремонтні роботи займають не більше 1-2 днів. Інформацію можна отримати на гарячій лінії енергопостачальника.

4. Проблеми проводки в будинку. У разі проблем із щитовою або проводкою, вам знадобиться допомога електрика.

Як уникнути раптового вимкнення світла в будинку?


Якщо для квартири відключення електроенергії не є критичною загрозою комфорту, оскільки, як мінімум, опалення, гаряче та холодне водопостачання від цього ніяк не залежить, то в будинку ситуація інша.

Якщо на дачі або заміській резиденції встановлено електронасос, нагрівач та котел, відключення світла також паралізує роботу всіх цих систем.

Щоб не залишитися без електрики, світла, тепла та води взимку, у приватних будинках рекомендується мати автономне джерело живлення. Система резервного електропостачання з автоматичним запуском повністю вирішує проблему з будь-якими з перерахованих вище видів вимкнень світла.

Щойно вимикається електропостачання основної мережі, резервна електростанція запускається автоматично. Сьогодні існує величезний вибір генераторів різної потужності, які можуть легко витримати навантаження при підключенні всіх електроприладів у приватному будинку, включаючи котли, насоси та опалювальні системи.

Підключивши автономний генератор, ви навряд чи зможете помічати відключення електропостачання основної мережі: вам вони будуть виглядати як короткі мерехтіння світла в кілька секунд, поки запускається двигун резервної електростанції.

Конструкція такої електростанції є компактною установкою з безліччю систем безпеки, захисним кожухом від шуму і вібрацій. Генератори нового покоління є потужними, довговічними і можуть безперебійно працювати тривалий період без дозаправки.

Резервні генератори в оренду


Придбання міні електростанції для дачі чи будинку – задоволення не з дешевих. Моделі японського чи європейського виробництва потужністю 7-9 кВт коштуватимуть від 5000$. У той же час, вартість прокату такого генератора: від 10 000 грн на місяць.

Якщо взяти, скажімо, агрегат у найм на 3 місяці зими, економія колосальна. До того ж, у вартість оренди вже включені витрати на техобслуговування, сервісний ремонт та заміну комплектуючих.

Для клієнта це найбільш комфортний і економічно вигідний варіант: можна замовити доставку та підключення на об'єкті, а після закінчення терміну прокату компанія самостійно забирає обладнання.

Умови та ціни на прокат можна дізнатись на сайті Rental Power.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.