Поблизу Луцька на незаконно отриманій ділянці буде новий авторинок? ДОКУМЕНТИ

Поблизу Луцька на незаконно отриманій ділянці буде новий авторинок? ДОКУМЕНТИ
Земельну ділянку поблизу Вересневого на аукціоні розіграли фірми одного власника. Тепер сюди можуть перенести луцький авторинок.

Як уже писав ВолиньPost, у Луцьку поблизу мікрорайону Вересневе активно ведуться будівельні роботи на земельній ділянці, яка належить Боратинській сільській раді. Мешканці мікрорайону остерігаються, що між вулицею Львівська та Гнідавським цукровим заводом може постати новий промисловий об’єкт.

Проте, як зазначив голова Боратинської сільської ради Сергій Яручик, на цьому місці має бути сільськогосподарський двір, а ділянка знаходиться в оренді у приватного сільськогосподарського підприємства «Стир-Агро». І ця ділянка призначена для ведення сільського господарства.

«Аукціон проводила наша районна державна адміністрація, земельне управління. Це було ще в 2008-2009 роках. Там землі сільськогосподарського призначення», - розповів ВолиньPost Сергій Яручик.

Але існують обгрунтовані підозри в законності отримання цієї земельного ділянки на аукціоні.

Земельний аукціон був справді проведений у 2009 році. Про це йдеться в розпорядженні голови Луцької районної райдержадміністрації від 9 червня 2009 року. Згідно із цим документом, 28 травня 2009 року було проведено земельний аукціон, на якому право оренди чотирьох земельних ділянок Боратинської сільради (площею 43, 45, 27 та 20 га) було продано ПСП «Стир-Агро» строком на 5 років. Ціна продажу кожної ділянки різнилася від стартової лише на 10%. Тобто було зроблено лише два кроки підвищення ціни в ході проведення земельних аукціонів.



До прикладу, на схожих земельних аукціонах, проведених у 2009 році в Баївській сільраді, ціна продажу була більша від стартової на 230% а поблизу Торчина - на 350% більшою.

Розгадка такого незначного підвищення ціни криється в учасниках земельних аукціонів. Якщо в останніх прикладах брали участь юрособи виключно на конкурентних засадах, то землі Боратинської сільради були розіграні між «своїми».

Якщо подивитися документи про проведення земельних аукціонів в Боратині, то учасниками всіх чотирьох аукціонів були ПСП «Стир-Агро» та ТзОВ «Стир-Агробуд». Директором обох підприємств на момент проведення аукціону був Сюйва Микола Федорович.



Більше того, згідно із витягами з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців засновником ТзОВ«Стир-Агробуд» були Москвич Степан Овсійович та ПСП «Стир-Агро».

Засновником ПСП «Стир-Агро» на момент проведення аукціону була Давидюк Наталія Олексіївна, яка є дружиною Степана Москвича.

Структура власності  ПСП «Стир-Агро» та ТзОВ «Стир-Агробуд»
Структура власності ПСП «Стир-Агро» та ТзОВ «Стир-Агробуд»


Таким чином в аукціоні брали участь пов’язані котролем юридичні особи, а відтак це підриває основний принци проведення будь-якого аукціону – конкурентність.

Було порушено щонайменше Закон України «Про захист економічної конкуренції» та Земельний кодекс, де чітко вказано, що земельні дялянки чи права на них підлягають продажу на конкурентних засадах.

Окрім того, за інформацією з джерела ВолиньPost, на цю земельну ділянку поблизу Вересневого можуть перенести луцький автомобільний ринок.

«Наміри міської влади щодо закриття авторинку на вул. Єршова через неодноразові нарікання мешканців та розташованих неподалік підприємств є доволі серйозними. Тому постає питання куди його перенести», - зазначає джерело.

Справді, наприкінці липня питання діяльності авторинку поставало на сесії Луцької міської ради. Окрім того, за словами заступника прокурора Луцька Сергія Мазурка, наприкінці травня це питання також розглядалося в прокуратурі й було вирішено перенести авторинок з вулиці Єршова на інше місце.

На думку джерела, таким місцем може бути саме земельна ділянка поблизу Вересневого. Сільськогосподарський двір – місце, де може стояти сільськогосподарська техніка.

«Логіка така, що коли поруч із двома тракторами декілька разів на тиждень стоятиме ще декілька сотень легкових автомобілів, то офіційно порушень немає. Хоча фактично земля використовуватиметься не за цільовим призначенням», - зазначає джерело.

Таким чином, є вагомі підстави зацікавитися минулим та майбутнім цієї земельної ділянки в представників компетентних органів.

Підготував Андрій ЛУЧИК (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
такої ділянки. Невже під автодринок не знайшлось неугіддя? Жаль...
Відповісти
Навпаки прикольно, нарешті буде людський авторинок
Відповісти
Цей Степан Москвич вже прихватизував всю Боратинську землю,коли вже нажереться корупціонер при владі і на що дивиться прокуратура.
Відповісти
Лучик як завжди шось набрехав!!! Коли вже шось толком скаже?
Відповісти
Цікаво, чи зреагує прокуратура, убоз та ін. держ. органи?
Відповісти
ні на що не зреагує. Це бузнєс...
Відповісти
О! Це, здається лише вершина айсбергу!
Відповісти
Лучик троха попрацював:)
Відповісти
А криша ХТО?
Відповісти
Останні новини
Поблизу Луцька на незаконно отриманій ділянці буде новий авторинок? ДОКУМЕНТИ
11 вересень, 2013, 16:44