Лукашенку дали Антинобелівську премію

Лукашенку дали Антинобелівську премію
Президент Білорусі Олександр Лукашенко став лауреатом "Шнобелівської" або Антинобелівської премії.

Її вручили 12 вересня у Гарвардському університеті, - пише Gazeta.ua.

Як відомо, Антинобелівська премія присуджується за найбільш сумнівні досягнення в наукових галузях, які, пояснюють в оргкомітеті, "спочатку викликають сміх, а потім змушують задуматися".

Як пояснили організатори, Лукашенко був удостоєний нагороди за заборону публічних оплесків, накладений після серії антиурядових виступів у 2011 році, в ході яких їх учасники мовчки аплодували. Організатори окремо відзначили випадок, коли за порушення цієї заборони Мінський суд засудив до штрафу одноруку людини.

Антинобелівську премію в категорії "Археологія" отримала група північноамериканських вчених, які досліджували дію травної системи людини на кістки проковтнутої їм землерийки. Лауреатами Антинобелівської премії з психології стали дослідники, які з'ясували, що п'яні люди вважають себе більш привабливими.

Премія в галузі інженерної безпеки була присуджена американцеві Густав Піццо, який винайшов пристрій, що дозволяє знешкодити загарбника літака і відправити його на парашуті в руки поліції.

Об'єднану нагороду в галузі біології та астрономії отримала міжнародна група вчених, яка з'ясувала, що гнойові жуки можуть відшукати дорогу додому, орієнтуючись за положенням Чумацького Шляху.

Лауреатами премії також стали вчені з Великобританії, Нідерландів та Канади, які довели, що чим довше корова лежить на землі, тим більша ймовірність, що вона встане найближчим часом, а також, які з'ясували, що якщо корова встала, передбачити, коли вона знову ляже, важко.

Антинобелівська премія, також відома в Росії як Шнобелівська, вручається з 1991 року. Її засновником є ​​редактор гумористичного журналу The Annals of Improbable Research ("Аннали неймовірних досліджень") Марк Абрахамс . Шнобелівська премія традиційно вручається у вересні, приблизно за місяць до вручення Нобелівських премій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Лукашенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
после того, что делает Нобелевский лауреат - людоед Обама, слившийся в экстазе с Аль-Каидой в Сирии - для Лукашенко это нормально.
Відповісти
Останні новини
Лукашенку дали Антинобелівську премію
13 вересень, 2013, 08:10