На Волині збудували ще 18 км лісових доріг

На Волині збудували ще 18 км лісових доріг
На Волині 13 вересня відкрили дві лісові дороги на території державних підприємств «Городоцьке лісове господарство» та «Цуманське лісове господарство».

Перша дорога протяжністю 10 км сполучає села Городок-Градицьк, друга на 8 км з’єднує Карпилівку з Сильцем, - повідомили у прес-службі Волинської обласної державної адміністрації.

Введення в експлуатацію ще одного відрізку заплановане незабаром і у Камінь-Каширському лісництві. Вартість цих трьох доріг становить понад 5 млн грн, в тому числі, 2 млн грн – це кошти обласного бюджету.

Участь у відкритті взяли голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець, заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Богдан Колісник.

Вони наголосили, що будівництво таких доріг є дуже важливим насамперед для розвитку сільських територій та є одним із аспектів у покращенні їх соціальної інфраструктури, яку влада й надалі буде розбудовувати, - йдеться в повідомленні.

Як зазначив Віктор Сівець, Волинь – в числі лідерів з кількості введених кілометрів лісових доріг. Із тисячі запланованих на цей рік у державі 10% - дороги нашого регіону.

Загалом цьогоріч на Волині збудують 100 кілометрів лісових доріг, з них 70 км – першого і другого типу з твердим покриттям, 30 км – ґрунтовим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дороги, ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не Сильце, а Сильне, село Сильне.
Відповісти
дожилися) там де населені пункти-не пройти,не проїхати,а вони в лісі дороги прокладають!
Це ж для кого? Для їжаків та зубрів,чи може, для зручності тих,хто вирубує ліс і ту деревину на продаж колонами вивозить?
Відповісти
цими дорогами поставили раком лісгоспи замість того щоб підняти зарплати будують дороги бо там 5 млн грн комусь їх треба заробити
Відповісти
в сімю все в сімю
Відповісти
дороги необхідні не тільки ліс возити а й для громади.дякуєм вам.
Відповісти
Да закопали гроші в лісі без проекту , без погоджень з іншими установами .Колісники , що хочуть те роблять
Відповісти
дороги потрібні звичайно але коли є вільні гроші а то роботягам в лісі неплатять а міліони в дороги вкладають
Відповісти
Колісник з своєю компанією будують дорого в першу чергу для себе....щоб простіше ліс так би мовити тягати... з держбюджету куди гроші ідуть???---- для власних потреб Колісника і його команди.... Цумань-Карпилівка- дорога "ужас"(((
Відповісти
А будують то дороги Колісника фірми.....Такий собі власно-державний бізнес...
Відповісти