Українських дітей зомбують вульгарними реаліті-шоу

Українських дітей зомбують вульгарними реаліті-шоу
В ефірі вітчизняних телеканалів переважають розважальні програми та реаліті-шоу, які пропагують негативну, аморальну поведінку, містять вульгарну лексику та сцени насильства – а це є потенційно загрозливим для здорового розвитку та становлення дитини.

Як повідомляє УНН, такий висновок міститься у відкритому листі Уповноваженого Президента Юрія Павленка, оприлюдненому ним на прес-конференції.

Згідно з даними моніторингу, загальний обсяг ліцензованого дитячого мовлення на сьогодні становить в Україні менше 5% від загального обсягу добового мовлення загальнонаціональних телеканалів.

Крім того, багато дитячих передач не мають постійного місця у сітці мовлення та транслюються у час, незручний для своєї аудиторії.

«За період моніторингу не було зафіксовано тенденції до збільшення обсягів передач та програм, розрахованих на дитячу аудиторію, а також тематичних телерадіопрограм, передбачених Указом Президента «Про питання щодо забезпечення реалізації дітей в Україні» від 16 грудня 2011 року», - зазначає Павленко у своєму відкритому листі.

Відтак, уповноважений із прав дитини Юрій Павленко за дорученням Глави держави звернувся до керівників телеканалів із закликом збільшити кількість та покращити якість дитячих програм.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В українських дітей повинні бути українські батьки, які б "фільтрували" що можна дивитися, а що ні. Зрештою, навіть якщо покращиться якість телепередач, ніхто не зможе контролювати інтернет. Знову ж таки, крім батьків.
Відповісти
Останні новини
Українських дітей зомбують вульгарними реаліті-шоу
20 лютий, 2012, 17:47