Клімчука заставлять платити за вітальні біл-борди?

Клімчука заставлять платити за вітальні біл-борди?
На думку депутата Луцької міської ради Андрія Осіпова (ВО «Батьківщина») в Луцьку політична реклама поширюється під виглядом соціальної, відтак міський бюджет недоотримує надходжень.

Андрій Осіпов підготував проект рішення міськради «Про скасування окремих рішень виконавчого комітету Луцької міської ради з питань соціальної реклами». У рішенні чітко визначається поняття «соціальна реклама».

На думку обранця громади, в Луцьку політична реклама поширюється під виглядом соціальної, - йшлося 20 лютого під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів міськради.

«Мною виявлено, вибірково, 10 рішень виконкому з приводу звільнення зовнішньої реклами від сплати до бюджету, на час, коли ці рекламні площі були зайняті привітаннями Президента України, голови облдержадміністрації, луцького міського голови з різними святами. Рішення за період з червня минулого року по січень цього року», - розповів депутат Андрій Осіпов.

«Я вважаю, що привітання голови ОДА, на якому є логотип Партії регіонів, і щира посмішка нашого місцевого чиновника - це ніяк не соціальна реклама», - сказав Осіпов.

Тому, на думку депутата, за таку політичну рекламу треба платити. Що, на думку Осіпова, може збільшити надходження до бюджету, тим більше напередодні виборів.

Треба визнати неприпустимим поширення політичної реклами під виглядом соціальної, а також – ввести конкретне поняття «соціальна реклама» та чіткі цензи щодо розміщення реклами. – вважає Осіпов.

Цей проект рішення гучних обговорень не викликав і за нього всі члени бюджетної комісії проголосували одноголосно «за».

Довідка

З проекту рішення міськради про соціальну рекламу у місті:

«Соціальна реклама - інформація будь-якого виду, розповсюджена в будь-якій формі, яка спрямована на досягнення суспільно корисних цілей, популяризацію загальнолюдських цінностей і розповсюдження якої не має на меті отримання прибутку.

Не є соціальною рекламою інформація ідейного впливу на людей, що має на меті прямо або опосередковано привернути увагу до суб'єктів виборчого процесу (інформація політичних діячів, посадових осіб державної влади та місцевого самоврядування, політичних партій), сформувати у суспільстві та у свідомості громадян позитивне або негативне ставлення до них або спрямувати політичну поведінку громадян і соціальних груп у їх ставленні до згаданих осіб, у тому числі інформаційні повідомлення про заходи, що проводяться або підтримуються із вказаною метою, привітання із державними, професійними чи релігійними святами тощо».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Осіпов
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шо він собі думає той клімчук? За наші гроші собі піар робить?
Відповісти
А ви в його гаманець заглядали. що кажете "за наші-ваші" гроші?! :) А борди Королевської, Ляшка у такому разі за чиї гроші???
Відповісти
Прокуратура оскаржить це рішення. Сімейний бюджет сім'ї заступника обласного прокурора не постраждає.
Відповісти
Це дуже сміливий вчинок і своєчасний. Напевне отримає нагороду в Батьківщині. Цей депутат кожного разу щось вигадує і так скоро стане вище Грицюка... якщо не підкуплять. На мою думку такі ідеї треба поширити на усю державу
Відповісти
Останні новини
Клімчука заставлять платити за вітальні біл-борди?
20 лютий, 2012, 18:31