Після запитів депутатів покарали інженера, який крав пісок, – ВО «Свобода». ДОКУМЕНТ

Після запитів депутатів покарали інженера, який крав пісок, – ВО «Свобода». ДОКУМЕНТ
У Камінь-Каширському районі завели кримінальну справу на головного інженера кар'єра, який продавав пісок «на бік».

Це сталося після втручання депутатів Камінь-Каширської районної ради Богдана Козіка та Волинської обласної ради Олександра Пирожика, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Так, проблему озвучив під час сесії Камінь-Каширської районної ради 16 серпня свободівець Богдан Козік. Він поцікавився у начальника Камінь-Каширського райвідділу УМВС України Валентина Чиха, які заходи вживає міліція щодо ліквідації нелегальної розробки піщаного кар'єру, що знаходиться поблизу Каменя-Каширського.

«З відповіді стало зрозуміло, що місцева влада або «не помічає» цієї проблеми, або ж не хоче її помічати. Хоча формально розробка цього кар'єру призупинена і заборонена, щодня десятки вантажівок вивозили звідти пісок для приватного будівництва в місті та в районі, а доходи за користування надрами осідали в чиїхось приватних кишенях», - кажуть в перс-службі.

5 вересня цю проблему порушили на обласному рівні. Відповідний депутатський запит озвучив під час сесії свободівець Олександр Пирожик.

Він зокрема акцентував увагу на тому, що місцева громада втрачає від таких оборудок величезні суми, оскільки місцевий бюджет не отримує від такого вивозу піску жодної копійки. Депутатський запит до прокуратури та екологічних служб сесія підтримала.

На такий свій запит депутат Олександр Пирожик отримав відповідь за підписом начальника управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Анатолія Гетьманчука. У відповіді йдеться про те, що вказаний кар’єр розташований на території Раків-Ліської сільської ради і відведений Камінь-Каширському райавтодору під грунтовий резерв. Для розробки даного грунтового резерву відведена земельна ділянка площею 5,42 гектара.

«Крім того, за відпуск піску обсягом 160 кубічних метрів на потреби, не передбачені проектом, і нанесення збитків розміром 29621 гривня, проти головного інженера Камінь-Каширського автодору прокуратурою Волинської області з нагляду за дотриманням законів у транспортній сфері у 2013 році порушено кримінальну справу», – йдеться у відповіді на депутатський запит свободівця Олександра Пирожика.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Після запитів депутатів покарали інженера, який крав пісок, – ВО «Свобода». ДОКУМЕНТ
18 вересень, 2013, 11:07