На Волині зведуть черговий пам’ятник Шевченку

На Волині зведуть черговий пам’ятник Шевченку
У Локачах, що на Волині, в наступному році постане пам’ятник Тарасу Шевченку.

З такою пропозицією виступив керівник фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в Локачинській районній раді Сергій Лінник, ‒ повідомляють у прес-службі партії.

«Наскільки мені відомо, досі в Локачинському районі немає жодного пам’ятника чи хоча би бюсту українському генію Тарасові Шевченку. Вінки та квіти у святкові дні зазвичай покладали до стели загиблим воїнам та пам’ятного знаку скорботній матері. Вважаю, що так не повинно бути, в районі має з’явитися хоча б один пам’ятник або бюст Кобзареві, якому українці могли би прийти вклонитися. І це справа нашої честі, щоб у наступному році, з нагоди 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, такий пам’ятник у райцентрі Локачі постав», – коментує ситуацію Сергій Лінник.

Підтримуючи ініціативу депутата-свободівця, Локачинська районна рада визначила відповідальних за розробку заходів із встановлення пам’ятника Кобзареві, виготовлення проектно-кошторисної документації. Вирішено, що це питання стане предметом обговорення під час наступного пленарного засідання, а кошти на спорудження пам’ятника Тарасу Шевченку в Локачах будуть передбачені при формуванні районного бюджету на 2014 рік.

«Переконаний, що спорудження пам’ятника Тарасові Шевченку – державницька справа, і в її реалізації ми розраховуємо на підтримку не лише районного, а й обласного бюджетів, допомогу спонсорів та меценатів, пожертви всіх волинян, кому не байдужі українська справа й пам'ять про Кобзаря», – додає Сергій Лінник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Локачах немає нічого, жодного виробництва. Хіба що, у якійсь майстерні, заснованій павутинням, пришивають гудзики і чистять подушки. А ще поблизу адміністрації кукурікають півні. Район дає 0,002% ВВП області. Але там є 300 чиновників, які видають довідки про народження, про смерть, про одруження, про розлучення, про ДТП, за рахунок чого живуть. Тому сьогодні там памятник геніальній людині прямо необхідний, як ковток повітря. Це справді державницький підхід до справи за державні кошти.
Відповісти
нехай там, за "трудові"заслуги і значний внесок у розвиток Локач, поставлять пам*ятник "Чиновникам" - він там буде більш доречнішим )))
Відповісти
і де він буде чергувати?
Відповісти
"черговий" у заголовку -- непатріотично! як кажуть, правильно за суттю, але нікчемно за формою...
Відповісти
Останні новини
На Волині зведуть черговий пам’ятник Шевченку
18 вересень, 2013, 11:46