У Луцьку хочуть, щоб діти платили за харчування картками

У Луцьку хочуть, щоб діти платили за харчування картками
У Луцьку можуть створити автоматизовану систему управління та контролю дитячого харчування (далі - АСУК), відповідно до положень якої діти платитимуть за харчування персональними картками.

З такою ініціативою до міського голови Миколи Романюка звернувся президент ВОГО «Асоціація регіонального розвитку», депутат Луцької міської ради Анатолій Пархом’юк , - повідомили у прес-службі мерії.

«На сьогодні організацією дитячого харчування опікуються підприємства комунальної та приватної форм власності, які обслуговують навчальні заклади міста Луцька. Ми вважаємо, що автоматизована система управління та контролю дитячого харчування є єдиним дієвим інструментом, за допомогою якого можливо забезпечити контроль роботи такої великої кількості різноманітних об'єктів», - каже він.

На думку Миколи Романюка, впровадження системи управління та контролю дитячого харчування дозволить контролювати, аналізувати та планувати всю систему дитячого харчування в місті.

Крім того, передбачається впровадження в їдальнях системи безготівкового розрахунку на основі персональної безконтактної картки дитини. Скорочення обігу готівки знизить можливість та кількість пов'язаних з цим правопорушень серед підлітків.

«Щороку з бюджету міста виділяються чималі кошти для забезпечення дітей дошкільного віку та молодших школярів повноцінним якісним харчуванням. Враховуючи ці витрати, розуміючи соціальну нагальність та важливість наведення ладу в усіх питаннях, які пов'язані із забезпеченням дітей якісними та доступними продуктами, дійсно, на часі ідея створення в місті автоматизованої системи управління та контролю дитячого харчування. Ця система буде корисна й для батьків. Вони зможуть бачити обіг коштів, витрачених на харчування дітей», - зазначив мер.

Він доручив працювати над створенням проектної групи для розробки концепції АСУК дитячого харчування в місті. За словами Миколи Романюка, необхідно визначити основні складові, терміни впровадження, вимоги до організації експлуатаційного обслуговування, підготовки користувачів та обслуговуючого персоналу, а також кошторис проекту тощо.

Окремо проектна група має викласти свої пропозиції до міської ради щодо організаційних та інших заходів, які, на її думку, необхідно провести в системі дитячого харчування з метою прискорення впровадження АСУК та оптимізації витрат на подальшу експлуатацію автоматизованої системи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ці картки звісно будуть від Приватбанку,а Романюк отримає за це від свого боса Коломойського хороші дівіденти.А що стосується Пархомюка,то він вже давно їсть з руки Романюка.В мене немає картки і я задоволений,бо розраховуєш лише на ті гроші шо маєш.А мої знайомі понабирали карток і зараз по вуха у боргах перед банками...
Відповісти
Саме цікаво, що банк здирає за оплату через термінал "Приватбанку" у розмірі - 2%. А кожен платить приблизно 90-120 гивень. То можна легко порахувати прибуток Банку. а ще за інтернет, яким користується той термінал платить садочок із батьківських грошей скоріш за все.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть, щоб діти платили за харчування картками
19 вересень, 2013, 08:36