Табачник не бачить проблеми в тому, що з батьків «деруть гроші»

Табачник не бачить проблеми в тому, що з батьків «деруть гроші»
В українських школах з батьків деруть великі гроші за навчання їхніх дітей.

Батьки роблять ремонти, купують "безкоштовні" книжки, скидаються на зошити, подарунки та інші послуги. Але в Міністерстві освіти Табачника кажуть, що проблеми немає, - пише ТСН.

"Для того, щоб наші діти не закінчили школу інвалідами – 400 гривень на парти", - обурюється матір школяра.

І це не єдина витрата батьків. Вони мають оплачувати ремонт у школах, здавати "на потреби класу", купувати подарунки вчителям, скидатися на зошити та навіть на "безкоштовні" підручники, які Міністерство освіти надрукувало для школярів.

У школах дійшли до того, що самостійно замовляють дорогі проектори-екрани за 5 тисяч батьківських гривень. У школах скаржаться, що їм нічого не виділяють – виживають, як можуть.

Натомість Табачник переконує, що проблеми немає, але винних покарають. Батьків змушують оплачувати підручники, які роздавали безплатно.

"Ніхто не може силою примушувати здавати чи не здавати гроші. У вас є назва школи - будемо висилати комісію і розбиратись", - заявив головний освітянин.

Але батьки бояться за своїх дітей та не поспішають скаржитися в міністерство.

Нагадаємо, що депутати відмовилися забороняти Табачнику закривати школи. В Україні не будуть вводити мораторій на закриття сільських шкіл. За проект постанови, що пропонує ввести такі заборони, проголосували лише 186 депутатів при мінімально необхідних 226.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Депутати роблять собі ремонти в залах та кабінетах за державні кошти, а батьки в державних садочках і школах - за власні.
Відповісти
Такі побори, що не знаєш, як з цього вийти, щоб твоя дитина не була "ізгоєм". Перепрошую за русизм.
Відповісти
Я знаю, що в багатьох випадках винні саме батьки. "Ой, а давайте ще на день вчителя подаруємо всім вчителям золоті цепочки". Самі ж несете і лікарям і медикам, а потім жалієтесь. А як так любите платити - користуйтесь послугами приватників, вони з вас пилинки здуватимуть.
Відповісти
На рахунок подарунків - згідна, але ж тут мова про підручники, зошити, ремонти, навчальний матеріал... Ми, наприклад, таких дорогих подарунків ніколи не купуємо, обмежуємось символічними 90-100грн. на клас. А от ремонти, навчальні посібники, тощо тягнуть немало.
Відповісти
Останні новини
У Луцьк приїде Арсен Мірзоян
21 вересень, 2013, 17:34
Табачник не бачить проблеми в тому, що з батьків «деруть гроші»
21 вересень, 2013, 16:38
Фото «типового» Ковеля
21 вересень, 2013, 15:11