Лучанка, у якої вкрали пса, понад тиждень оббивала пороги ЦУМу і міліції

Лучанка, у якої вкрали пса, понад тиждень оббивала пороги ЦУМу і міліції
Лучанка, у якої під Центральним універмагом Луцька вкрали собаку, допомоги від працівників ЦУМу та правоохоронців дочекалася лише після того, як розповіла про проблему журналістам.

Про свою проблему лучанка Ілона Стасюк розповіла на Гарячу лінію ВолиньPost’у.

З її слів, у п’ятницю, 13 вересня, вона разом зі своїм чоловіком вирішила придбати взуття у луцькому ЦУМі.

«З нами був наш песик Масяня (на фото), метис пекінеса та спанієля», - розповіла жінка.

Прийшовши до універмагу разом із песиком, жінка прив’язала його до парапету під ЦУМом - у приміщення з тваринами заборонено. А коли вийшли звідти - собаки не було, пригадує Ілона Стасюк.

ОХОРОНЦІ «СПИХНУЛИ» КРАДІЖКУ НА НЕПОВНОЛІТНЬОГО

Звернулися до начальника охорони ЦУМу, який переглянув запис з камери спостереження того періоду часу, коли зникла собака – з 19:00.

«Було зафіксовано на камеру, як хлопчик віку приблизно 10-12 років відв'язав песика і повів у невідомому напрямку. А незадовго до цього дві жінки підходили до охорони і цікавилися, чий це песик. Охорона відповіла, що відповідальності за залишені речі (в тому числі і тварин) не несе», - розповіла жінка.

Того ж вечора Ілона Стасюк написала заяву про викрадення собаки в найближчому дільничному пункті міліції.

«Дільничний зобов'язувався написати заяву на ім'я директора ВАТ «Універмаг «Луцьк» Віктора Шокала для взяття копії відео з 19:06 до 19:50 та залучити його до даної справи», - зазначила жінка.

За словами Ілони Стасюк, оскільки попереду були вихідні, то справою ніхто не займався, а вона з чоловіком зайнялися розклейкою оголошень про зникнення тварини.

СПРАВА «ЗАГЛОХЛА» НА ТИЖДЕНЬ


«В понеділок, 16 вересня, дільничний так і не з’явився в універмаг для вилучення відео. Тоді я, на правах власниці тварини, звернулася особисто з заявою для надання мені відео з 19:06 до 19:50 за 13 вересня до адміністрації ЦУМу. На що отримала відмову, так як директор, за словами працівників адміністрації, саме десь вийшов», - вела далі жінка.

«Я неодноразово ще зверталася в «Універмаг «Луцьк», але директор був постійно чомусь на той момент відсутній», - додала Ілона Стасюк.

Жінка також зауважила, що за станом на 19 вересня дільничний так і не з’являвся в луцькому універмазі для вилучення відеозапису, а працівники ЦУМу так і не зателефонували - попри обіцянки зробити це, коли з’явиться директор.

«Я на 9-му місяці вагітності, через що мені нелегко займатися пошуками», - зазначила жінка.

Уже 20 вересня Ілона Стасюк розповіла, що до неї вранці «перший раз за тиждень» перетелефонував дільничний і попрохав прийти до Луцького міськвідділу УМВС Волині, щоб написати ще одну заяву про крадіжку собаки. Мовляв, вона необхідна для того, аби зробити запит щодо надання адміністрацією ЦУМу копії відеозапису, коли вкрали песика.

Цікаво, що сталося це після того, як жінка розповіла про проблему журналістам, і ті звернулися за інформацією до правоохоронців.

Щодо попередньої заяви, дільничний, зі слів Ілони Стасюк, пояснив, що вона теж офіційна, але для запиту до луцького універмагу потрібно переписати її на спеціальному бланку.

ПРАЦІВНИКИ ЦУМУ «ПЛУТАЮТЬСЯ» В ДЕТАЛЯХ ІНЦИДЕНТУ

Зі слів Ілони Стасюк, дільничний розповів їй, що спілкувався з працівниками ЦУМу. Міліціонеру в ЦУМі повідомили, що директор - у відпустці. «Мені ж просто казали, що він вийшов на кілька хвилин», - дивується жінка.

Окрім того, зі слів жінки, охоронці розповіли дільничному зовсім іншу історію про зникнення песика, ніж ту, яку повідомили їй.

«Охоронці зовсім по-різному говорять. Дільничному вони сказали, що песик там був прив’язаний з 14:00», - пригадує жінка.

«Нехай запис відео ще раз переглянуть і побачать. Можливо, через це вони не хочуть віддавати мені матеріали особисто...», - каже Ілона Стасюк.

У ЦУМІ КАЖУТЬ, ЩО НЕ ПРОТИ ДОПОМОГТИ

Директор ВАТ «Універмаг «Луцьк» Віктор Шокало зазначив, що про ситуацію з крадіжкою собаки дізнався лише у понеділок, 23 вересня, ознайомившись із відповідним запитом Ілони Стасюк.

«Я був у відрядженні і у мене просто не було на контролі це питання», - пояснив він.

Віктор Шокало запевнив ВолиньPost, що ніяких проблем з наданням копії відеозапису власниці песика немає і її можна забрати в адміністрації ЦУМу.

Щодо твердження Ілони Стасюк, що охоронці універмагу по різному розповідали про песика їй та правоохоронцями, Віктор Шокало зазначив, що розбиратися з цим і коментувати не буде.

СПРАВА «ЗРУШИЛА» З МЕРТВОЇ ТОЧКИ

Зі слів начальника сектору зв'язків із громадськістю УМВС у Волинській області Оксани Блищик наразі правоохоронці проводять перевірку за фактом інциденту.

Відео із зафіксованим моментом крадіжки собаки міліція вилучила. Утім, як зауважила Оксана Блищик, запис – неякісний.

Щодо повторного написання заяви, то, зі слів голови прес-служби волинської міліції, це було необхідністю для порушення кримінального провадження. Мовляв, у першій заяві, написаній у дільничного, Ілона Стасюк не вказала суми збитків, яких зазнала внаслідок викрадення домашнього улюбленця.

«Виходило, що собака не становить ніякої цінності. Тому заяву попросили переписати», - пояснила Оксана Блищик.

Тож, наразі правоохоронці займаються справою, запевнили у прес-службі міліції.

Підготувала Юлія ШРАМКО (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЦУМ, собаки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дебіли усі, і менти і охорона. А пані Стасюк треба думати головою, перед тим, як свого улюбленці лишати на вулиці. Треба було взяти песика на руки та йти у приміщення ЦУМу. Якби охорона не пустила, то Ви могли звернутись з заявою до міліції, до прокуратури та захист справ споживача. Охорона не має права не пускати Вас в магазин, якщо ваш пес у Вас на руках, в цьому випадку вони порушують купу нормативних актів. Не бійтесь звертатись у прокуратуру, таких жирних клієнтів, як ЦУМ, прокурори дуже полюбляють.
Відповісти
Геніально... Кльове розслідування
Відповісти
Бред, немає проблем в людей. А вдома залишити не можна було?
Відповісти
Проміняла собаку на туфлі... неколи не залишив би самого свого улюбленця в центрі міста.. Може на цей раз собачці хоч пощастить с господарями
Відповісти
я взагалі не розумію...це ж хватило розуму! Купити взуття цеж не 5 хвилинна справа, чим вона думала?
Відповісти
Бо треба було собаку вдома лишити а не совати за собою, це дурість залишати нещасну тварину на вулиці в незнайомому галасливому середовищі. Нехай тепер нарікає сама на себе.
Відповісти
людей пропавших мусора не ищут а тут шавка...тьфу
Відповісти
Шановна Ілона Стасюк у викрадені собаки винні тільки ви!
Відповісти
Що вона хоче, коли пішла гуляти в п'ятницю 13-го
Відповісти
Дійсно, чого того песика тягати з собою по магазинах, ще й залишати самого на вулиці?
Відповісти
Продається свіжа шаурма.
Відповісти
Какой украинец пройдет мимо чего то "бесхозно" лежаще/стояще/гавкующего...
Відповісти
це те саме, що поставити там лямборджині із відкритими дверями та працюючим двигуном і піти по туХлі, а потім жалітись, що вкрали. ну що поробишь:
ТП.
Відповісти
Нічого собі!!!!
серйозна стаття, серйозні проблеми висвітлені!
Відповісти
Останні новини
Лучанка, у якої вкрали пса, понад тиждень оббивала пороги ЦУМу і міліції
23 вересень, 2013, 12:29
Фото «типового» Горохова
23 вересень, 2013, 11:28