Автопарк Волинської ОДА оцінили в 664,2 тисячі гривень

Автопарк Волинської ОДА оцінили в 664,2 тисячі гривень
Вартість службових авто голови Волинської ОДА та його заступників оцінили і понад 650 тисяч гривень.

Відповідну інформацію надали в установі на запит IA ZIK.

Так, згідно з документом, голову Волинської ОДА Бориса Клімчука та його заступників обслуговують чотири службових машини. Балансова вартість автопарку – понад 664,2 тисячі гривень. Губернатор Волині їздить у робочих справах машиною Toyota Lexus (2001 року випуску) балансовою вартістю понад 193 тисячі гривень. А от його перший заступник Олександр Башкаленко використовує службову Toyota Camry (2005 р.в.). Початкова балансова вартість цього автомобіля становить понад 170,3 тисячі гривень. За рештою замів Клімчука закріплено два автомобілі Skoda Superb Classic.

Слід підкреслити, що реальна ринкова вартість службових автомобілів може часом суттєво відрізняється від балансової. Тож, видання проаналізувало, скільки коштують автомобілі, аналогічні службовим машинам, на популярних сайтах купівлі-продажу автотранспорту – АвтоРІА та RST.ua. Таким чином спробували з’ясувати, якою ж хоча б приблизно є ринкова вартість службових авто.

Так, Toyota Lexus волинського губернатора коштує $ 24050. Варто зауважити, що з такою ціною авто посідає 8 сходинку серед машин, які обслуговують усіх українських губернаторів.

У першу 5-ку ввійшли Toyota Land Cruiser голови Чернігівської ОДА Володимира Хоменка, яка коштує $42500, Toyota Prado голови Вінницької ОДА Івана Мовчана за $36500, Merсedes-Benz S500L львівського губернатора Віктора Шемчука вартістю $27600 та Toyota Avalon голів Рівненської та Івано-Франківської ОДА Василя Берташа та Михайла Вишиванюка відповідно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тойота лексус придурки чищо???
Відповісти
барани я лексус но точно не тойота лексус
Відповісти
Ото таки барани у тому IA ZIK. А ВП передруковує і теж нічого не помічає!:) Журналістика пля...
Відповісти
Для всіх знавців автопарку. Лексус - це і є Тойота, тільки для американців. Що стосується назви автівки голови Волинської ОДА, то саме як "Тойота Лексус" вона проходить по документах, хоча правильніше було би назвати Лексус, здається LX 470. Але! По техпаспортах в Україні багато машин проходить саме як Тойота Лексус - це легко можна пробити по базі ДАІ. І ще одне: от вам і ще одна TOYOTA
LEXUS GS 350: http://www.carwin.ru/japanstats/see/59s03uUN5wAoHU
Відповісти
Hatahama77 - а коли ви у документи ОДА заглядали?:)))
Відповісти
вау - не заглядав, ОДА сама відповідь дала ;)
Відповісти