У підручнику для «першачків» на сторінку ‒ по помилці. ФОТО

 У підручнику для «першачків» на сторінку ‒ по помилці. ФОТО
У підручниках для школярів початкових класів тернопільські вчителі знайшли чимало помилок – 153 неточності на 149 сторінках.

Помилки досить різні – від граматичних помилок до математичних ляпів, ‒ пише Українська правда. Життя.

«Яка логіка у завданні «побудуйте коло найбільшого радіусу»? Яку логіку тут потрібно причепити у першому класі? Сказати, що такого кола не існує? Чи автори мали на увазі неевклідову геометрію, де таке коло може існувати», ‒ коментує кандидат фізико-математичних наук Ярослав Гринчишин.

Навчальний матеріал у першому класі поданий не зрозуміло для учнів. Наприклад, під час першого тижня навчання діти мали зрозуміти, що 0 – це відсутність елементів у множині. Принаймні таке правило у «Математиці» для першого класу авторства Ф.М.Рівкінд та Л.В.Оляницької.

«Київські вчителі початкових класів зробили гарну справу – з огляду на власний тридцятирічний досвід і відповідно до вимог нової шкільної програми написали практичний і добрий, зрозумілий та справді цікавий сучасній дитині підручник. Фахівцями Інституту інноваційних технологій і змісту освіти та Міністерства освіти і науки підручник було визнано як якісний навчальний продукт з присвоєнням відповідного грифу. Замовлення на друк отримав Видавничий дім «Освіта», чий підручник переміг у Всеукраїнському конкурсі», ‒ йдеться у повідомленні Інституту.

«Схоже, саме цей факт обурив керівництво іншого поважного видавництва – «Підручники й посібники» (м. Тернопіль). Підручник, запропонований тернопільцями, на жаль, потерпів фіаско. Реакція на цю подію не забарилась і вилилась у гнівну рецензію на новий підручник конкурентів. Вона була розтиражована в усіх можливих засобах масової інформації та, зрозуміло, збурила громадську думку, ‒ пишуть у МОН.

«Хочемо заспокоїти громадськість – підручник «Математика.1 клас» ніхто не буде забороняти, вилучати зі шкіл та знищувати. У відповідь на критику здійснено детальний аналіз названих «помилок» і висловлюємо вдячність опонентам нового посібника за турботу про інтелектуальний розвиток наших першокласників», ‒ підсумовують в Інститутіі інновацій та змісту освіти МОН.

Як відомо, букварі для першого класу теж містять чимало помилок. Як уже повідомлялося, у них спотворені тексти, а там де мама має «наливати чай», вона його «розливає».




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У підручнику для «першачків» на сторінку ‒ по помилці. ФОТО
27 вересень, 2013, 12:08