Нафтопровід через Волинь поставили під питання

Нафтопровід через Волинь поставили під питання
Польща переадресувала кошти ЄС, які мали витратити на будівництво з'єднувальної ланки між нафтопровідними системи України і Польщі, що мав пролягти через Волинь, на добудову більш цікавого їй газового проекту.

Як пояснили у представництві Єврокомісії в Україні, з точки зору ЄС, з'єднувальний нафтопровід між Україною та Польщею є важливою ланкою енергобезпеки та поставок нафти в країни Східної Європи, – пише «Дзеркало тижня».

Наразі ж Європейська комісія не уповноважена стверджувати, що на нинішньому етапі питання нафтопроводу Адамове – Броди, що дозволить з’єднати український та польський нафтопроводи, отримає статус «проекту спільних інтересів» (проекти, які принесуть користь обом суб’єктам, – ред.). Хоча, вона й не виключає, що нафтопровід таки потрапить у список цих проектів, ухвалювати який будуть в жовтні цього року.

Якщо говорити про Польщу, то вона все ж забезпечила шанс на продовження нафтопроводу Одеса – Броди до Плоцька – у формі екологічного дозволу регіональної дирекції охорони довкілля у Любліні.

Утім, щоб не втратити гроші, які ЄС виділив на посилення енергетичної безпеки країни, а саме – на нафтопровід з умовою завершення будівництва системи до кінця 2015-ого року, Польща вирішила вкласти їх у будівництво газопроводів на території країни.

«З точки зору ЄС ми розуміємо, що перегрупування регіональних фондів є ініціативою польської сторони, щоб вся фінансова підтримка ЄС здійснювалася в рамках поточного бюджету до 2015 року. Рішення цього питання повністю в національній юрисдикції Польщі», – кажуть з цього приводу в Єврокомісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніяких нафтопроводів з Бродів і куди-небудь не БУДЕ!
Відповісти