Прокурору Волині запропонували допомогу «старших товаришів»

Прокурору Волині запропонували допомогу «старших товаришів»
Краще наглядати за дотриманням законності прокурору Волині Андрію Параці можуть допомогти «старші товариші» з Генпрокуратури, – припускає депутат облради Сергій Слабенко.

Таку думку він висловив під час чергового пленарного засідання 20-ої сесії облради 1 жовтня.

Під час голосування за прийняття до уваги інформації прокурора Волині Андрія Параки, Сергій Слабенко запропонував визначити стан законності в області таким, що потребує покращання, а детальні матеріали з розгляну питання про інформацію прокурора направити в Генеральну прокуратуру України.

«Щоби Генпрокуратура бачила, що Волиньрада небайдуже ставиться до питання про стан законності. Під час інформації Параки були різні питання. І, може, йому дійсно треба допомога старших товаришів, щоб вони допомогли краще наглядати за законністю», – зауважив депутат.

Своєю чергою Андрій Парака висловив своє нерозуміння того, як можна приймати таке рішення, базуючись лише на «словах окремих депутатів, без документів і статистики». «Ми ж беремо в цілому роботу, а не на основі окремих публікацій, розгляду окремих скарг», – додав він.

Але прокурор погодився, що стан законності на Волині «потребує посилення».

Окрім того, Парака додав, що у прокуратурі Волині працює приблизно 300 чоловік і контролюючих органів набагато більше.

Тож, кожен з них має займатися контролем у межах своєї компетенції, визначеної законом. Якщо ж контролюючі органи не впоралися належним чином, тоді прокурор «бере справу до свого провадження». «А відповіді від контролюючих органів ми читаємо», – додав Андрій Парака.

Загалом же, прокурор Волині зазначив: щодо інформування Генпрокурора про вирішення питання законності в області, і на скільки воно потребує покращення він не заперечує. «Повірте, я не проти», – зазначив він.

Висловився щодо цього і голова Волинської ОДА Борис Клімчук. З його слів, законодавець «чітко прописали» систему організації влади в України.

І, згідно з цією системою, депутати не можуть оцінювати роботу прокурора. «Рівно як я не даю оцінку суддям чи адвокатам. Нам це заборонено законом», – зазначив губернатор Волині.

Мовляв, депутати зробили свою роботу, лише заслухавши інформацію прокурора Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прокурору Волині запропонували допомогу «старших товаришів»
02 жовтень, 2013, 13:51