Найкраще «відкривати» закриту інформацію прокуратурою, – журналісти

Найкраще «відкривати» закриту інформацію прокуратурою, – журналісти
На Волині запити про надання публічної інформації надсилають найчастіше до Луцької міської ради: таких за 9 місяців 2013 року було 228.

Про це під час круглого столу 2 жовтня повідомила директор Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп'як.

У 2012 році таких запитів було близько 300. До Волинської облдержадміністрації впродовж 9 місяців 2013 року надійшло 162 запити. Більшість з них від громадських організацій чи представників засобів масової інформації. Найчастіше питання стосувалися житлово-комунального господарства, культури та діяльності органів місцевого самоврядування.

Найчастіше нині запити відправляють по електронній пошті. Зі слів представників засобів масової інформації і громадських організацій найважче працювати з чиновниками з районів. Окрім цього якість відповідей органів влади потребує покращення.

Як розповідає менеджер проектів Центру Політичного Аналізу і Виборчого Консалтингу Дмитро Безвербний, часто у відповідях, свідомо чи ні, чиновники приховують інформацію або подають нерозбірливо.

Кореспондент ІА «Західна інформаційна корпорація» Мирослав Ватащук зазначив, що судячи з власного досвіду найкраще з відповідями на запити працюють працівники прокуратури. Найгірше – Ковельська міська рада.

Представники ЗМІ зізнаються, що часто важко дізнатися інформацію від районних чиновників. На деяких сайтах РДА відсутні електронні пошти. Натомість допомагає добитися інформації і виконання законів звернення до прокуратури.

Голова Асоціації захисту прав молоді Волині Андрій Гаврищук радить при порушенні прав звертати до усіх правоохоронних органів. Мовляв, «шум» здатен змушувати чиновників дотримуватися законодавства.

Натомість виконавчий директор ЦПАВКу Михайло Шелеп висловив думку, що було би непогано оприлюднювати на сайті міської ради тексти вже підготовлених відповідей на запити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Найкраще «відкривати» закриту інформацію прокуратурою, – журналісти
03 жовтень, 2013, 09:38