Українських бомжів хочуть переписати і вивезти за 101-й кілометр

Українських бомжів хочуть переписати і вивезти за 101-й кілометр
Уряд хоче влаштувати масовий перепис українських безпритульних, щоб їх тимчасово локалізувати під час проведення Євро-2012.

Про це виданню Gazeta.ua повідомив «бютівець» Андрій Павловський. Він вважає, що це ініціатива прем'єра Миколи Азарова.

«Азаров по суті і по духу – радянська людина. Він пам'ятає, що робили із соціальними елементами у 1980-х роках у Москві та Києві. Цих людей збирали, примусово вивозили за 101-й кілометр з великих міст, аби їх не побачили іноземці. Наступним кроком буде постанова уряду про те, щоб насильно зібрати всіх бомжів, вивести їх у табір. Після Євро вони втечуть назад у міста», - зазначив депутат.

Павловський наголосив, що безпритульні все одно залишаються членами суспільства.

«Соціальна функція держави як раз полягає в тому, аби піклуватися про таких людей. Але це не має бути примусово. Мають бути відповідні центри по роботі із такими людьми, соціальні гуртожитки, де вони при бажанні можуть хоча б у мороз прийти обігрітися. А не так, як було цієї зими: вночі можна було переночувати, а о восьмій ранку цих людей виганяли на 30-градусний мороз, бо центри закривалися», - зауважив політик.

У свою чергу «регіонал» Ярослав Сухий наголосив, що безпритульні – це дуже гостра проблема.

«Сьогодні нам потрібно всього 69 мільйонів гривень для завершення спорудження притулків в кожному обласному центрі. Гроші в бюджеті є. Це невелика сума. Такі притулки є в кожній країні. У Швейцарії вони виглядають, як звичайний студентський гуртожиток. Люди стають бомжами в силу різних причин. Соціальні працівники їх всіх знають. Ми навіть за собак турбуємося, а це ж люди», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бомжі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українських бомжів хочуть переписати і вивезти за 101-й кілометр
22 лютий, 2012, 15:23