У місті на Волині людей «відрізали» від тепла

У місті на Волині людей «відрізали» від тепла
Невідомі особи «відрізали» від теплопостачання будинок №179 на вулиці Луцькій у Володимирі-Волинському.

Інцидент трапився 1 жовтня, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

В обідню пору до будинку під’їхав мікроавтобус білого кольору з номерними знаками АС 7319 АН (АМ) з нього вийшли невстановлені особи у спецодязі, які зайшли у підвал будинку та на горище і порізали, а місцями заглушили стояки внутрішньобудинкової системи теплопостачання.

Наступного дня до депутатів міської ради Сергія Коби та Василя Сусіка звернулися жителі цього будинку Микола Іванов, Василь Рибицький та Володимир Клецельман з проханням втрутитись в дану ситуацію. На думку заявників їх залишили від теплопостачання спеціально і за подачі міської влади Володимира-Волинського, аби змусити встановити автономне опалення.

Зокрема, 30 серпня, відразу ж після сесії міської ради, під час якої розглядалося це питання, перший заступник міського голови Микола Веремчук заявив мешканцям, що «в разі незгоди встановити автономне опалення буде скликано спеціальну комісію, яка дасть єдине заключення, згідно якого будинок буде відключено від централізованого теплопостачання».

Рішення про надання дозволу на відключення будинку від централізованого теплопостачання було прийняте у жовтні 2011 року на сесії міської ради після запевнень міського голови Петра Саганюка, що «перекривати цим людям тепло ніхто не буде, але прийняте рішення дозволить у майбутньому уникнути зайвої тяганини».

Однак, у травні-червні 2013 року «зайва тяганина» обернулася офіційними попередженням від перших осіб міста та «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» про відключення будинку від централізованого теплопостачання.

Депутати Володимир-Волинської міської ради Сергій Коба та Василь Сусік направлять депутатські звернення у правоохоронні органи з вимогою негайно втрутитися у дану ситуацію і змусити місцеву владу виконувати постанову Кабінету Міністрів та Порядок відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання. У зазначених документах йдеться, що рішення про відключення будинку від системи централізованого опалення повинно бути підтримане всіма власниками приміщень у житловому будинку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Місто приватизоване князем.
Відповісти
Так, це треба радуватись: автономне опалення в 100 раз краще (вигідніше) за централізоване! Мені тільки дай дозвіл на встановлення .
Відповісти
Останні новини
У місті на Волині людей «відрізали» від тепла
03 жовтень, 2013, 08:48