Синоптики сказали, що чекати від зими

Синоптики сказали, що чекати від зими
Синоптики стверджують, що не варто лякатися і чекати від цьогорічної зими аномальних холодів.

Народні синоптики, коментуючи сніг у жовтні, пояснюють: цього року ми ‒ на піку сонячної активності, тому так багато катаклізмів (буран в Одесі, потоп у Луцьку), ‒ пише видання ICTV.

«Хоча я такого за все своє життя не пам'ятаю, а мені вже 72 роки», ‒ каже народний синоптик Валерій Некрасов.

Але тепло ще прийде. «З 7 жовтня буде тепліше, протягом тижня бабиного літа очікується 13-17 градусів вдень і близько п’яти вночі, а з 15-го знову похолодає, ‒ продовжує Некрасов. ‒ Перші заморозки почнуться тільки з 15 листопада. А зима прийде з 4 грудня, але до Нового року все підтане».

Вже з 15 січня, прогнозує він, зима нормалізується: буде 15, максимум ‒ 20, градусів нижче нуля. Також не згоден Некрасов з прогнозом американських і німецьких колег, які обіцяють нам сніговий апокаліпсис, причому ще сильніший, ніж торік.

«Зима буде малосніжною, з помірними морозами. Не вірте, коли вам обіцяють Сибір з -30, ‒ каже Некрасов. ‒ Але водночас, зима буде довга. Потеплішає лише наприкінці квітня. А в травні вже будемо носити майки».

Тим часом кількість постів про погодні аномалії в соцмережах, схоже, побила рекорд новин про Кейт Міддлтон, яка народила сина. Користувачі Facebook жартують: «Баби, де ваше літо?», а сайти карпатських курортів зарясніли привітаннями з першим снігом.

До речі, за даними Укргідрометцентру, ще раніше, 27 вересня, перший сніг випав 1907 року, а 1902-го ‒ лише 1 січня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ой, я вас благаю! На початку літа теж лякали, що буде найбільша спека за останні скількись-то там років. І що? де та спека? якщо всі дні скласти в купи ,то може днів 10 було просто спекотно, не більше. Попереднє літо було значно гарячіше. Так що не дуже ведіться , люди добрі ,на байки синоптиків.
Відповісти
Останні новини
Синоптики сказали, що чекати від зими
04 жовтень, 2013, 11:30