Губернатор Волині перехитрив опозицію?

Губернатор Волині перехитрив опозицію?
Ймовірно, ректором Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти таки стане депутат облради Петро Олешко (на фото).

Таку ініціативу підтримала комісія облради з питань духовностті, релігій, культури, освіти та науки, ЗМІ, - повідомили у прес-службі облради.

Аргументи облдержадміністрації, яка вдруге подала кандидатуру Олешка, озвучив заступник голови ОДА, депутат облради Олександр Курилюк.

"Наша позиція не змінилася і є принциповою. Ректром інституту повинен бути прагматичний адміністратор", - зауважив посадовець.

Він також висловив припущення про те, що під час голосування за проект рішення про призначення Петра Олешка під час другого пленарного засідання 20 сесії свідомо могли бути організовані провокації, які спричинили конфліктну ситуацію та блокування роботи депутатського корпусу.

Нагадаємо, через питання про призначення Олешка на посаду ректора інституту робота обласної ради була заблокована. Депутати-опозиціонери стверджували, що колишнього ректора Михайла Сташенка звільнили з порушенням законодавства та заявляли, що влада це зробила з політичних мотивів.

Зрештою, аби завершити липневу сесію облради 30 вересня голова ОДА Борис Клімчук зняв кандидатуру Олешка.

А 4 жовтня облдержадміністрація знову подала Олешка на посаду ректора. Щоправда, тепер для затвердження його кандидатури достатньо підпису голови ради Володимира Войтовича.

Зі слів заступника керуючого справами-начальника відділу юридичного забезпечення діяльності ради Інни Міщук, у міжсесійний період голова облради має право призначати керівників закладів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області своїм розпорядженням.

Варто зауважити, що в роботі комісії взяли участь заступник голови Андрій Мельник та депутати Михайло Скопюк, Олександр Курилюк, Валерій Трикош та Юрій Лазаренко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А не треба опозиції бути такими олухами, а то Слабенько багато базікае, норми, закони знае, а не підказав... Ну і взагалі - кішка мала їм з БП тягатися, малюки ще, ясла!:)
Відповісти
Замість потішатися - самі підказали б Слабенку, а то дограєтесь - риганали з клімчуками по всій Україні зроблять вам КПРС і опозиція голови не підніме, а ви - писки постуляєте і підете євнуховичам гузно цілувати. Тьху на вас, ще раз...
Відповісти
Помста БЮТівців Олешку (за непокору і його позицію) - відбулась. А він багато і чесно для Тимошенко працював -:(
Відповісти
Виключно шкурне питання - як форма выддяки за послушання не маэ ны юридичноъ ны полытичноъ складовоъ - це виключно корупцыя!
Відповісти
Останні новини
Губернатор Волині перехитрив опозицію?
04 жовтень, 2013, 16:17