Українцям радять не купувати іграшки на базарах

Українцям радять не купувати іграшки на базарах
Більшість неякісних дитячих іграшок в Україні продаються на ринках.

Про це під час конференції заявив заступник начальника управління ринкового нагляду Держспоживінспекції України Микола Дмитрієв, передає ForUm'у.

Експерт запевнив, що Держспоживінспекції перевірила якість дитячих іграшок в країні. У більшості випадків вони не відповідали вимогам нормативних документів, а також становили небезпеку здоров'ю дітей.

«Найголовніше – не варто ходити купувати іграшки на ринках. Тому що 90% виявлених небезпечних іграшок продавали саме на ринках», - запевнив представник Держспоживінспекції.

При цьому Дмитрієв підкреслив, що за подібні порушення у більшості випадків штрафні санкції накладалися на фізичних осіб-підприємців.

«Навіть наявність торгового бренду у мережі дитячих супермаркетів не є доказом того, що це одна компанія. Як правило, кожен окремо взятий магазин з цілком зрозумілою метою оформляється як фізична особа-підприємець», - пояснив він.

Крім того, чиновник повідомив, що цього року в бюджеті закладено кошти на перевірку якості товарів на реалізацію на рівні 24 мільйонів гривень.

Дмитрієв також висловив сподівання, що протягом наступного місяця буде прийнято документ, який скасовує норму закону про повідомлення підприємців про заплановану перевірку їхнього товару за 10 днів. Таким чином, Держспоживінспекція зможе проводити перевірки протягом усього року і по всій території України без попередження.

«Перевірки будуть раптові і незворотні», - обіцяє він.

Дмитрієв також запевнив, що перевірки дитячих іграшок у Держспоживінспекції стоять на першому місці в планах на поточний рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: торгівля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.