Вкладники «Західінкомбанку» обіцяють масові пікети

Вкладники «Західінкомбанку» обіцяють масові пікети
З 5 листопада вкладники «Західінкомбанку», яким не віддали депозити, обіцяють масові акції на захист своїх конституційних прав.

Про це 15 жовтня повідомила вкладниця банку Любов Лещук, якій фінзаклад боргує близько шести тисяч гривень.

Загалом, зі слів радника голови правління з правових питань банку Дмитра Шерстюка, сума депозитного боргу сягає 330 мільйонів гривень. Втім, банкір додає, що сума заборгованості перед банком позичальників – близько мільярда гривень.

За допомогою у вирішенні питання 15 жовтня представники банку і його клієнти прийшли на зустріч до голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука. Зустріч відбувалася за закритими від преси дверима.

«Та розмова спочатку не йшла у нормальне русло. Ми не можемо попасти на прийом і перед тим не могли два роки попасти на прийом, тому що адміністрація коментує наші звернення через приймальну так: вони не займаються такими справами. Але ми є громадянами України, і нас повинна захищати державна машина, у тому числі і обласна державна адміністрація», - зазначила опісля зустрічі Любов Лещук.

«Умовою нашого повернення вкладів є повернення дебіторської заборгованості, тобто тих, хто отримав кредити. Вони зараз або при владі, або у депутатському корпусі. Ми до них не можемо достукатися», - додала Лещук.

Представники банку хочуть у процесі гласності, адже серед боржників - відомі бізнесмени і депутати.

Обговорювати питання «Західінкомбанку» будуть 30 жовтня під час сесії Луцької міської ради. Принаймні вкладники обіцяють прийти до сесійної зали. Клієнти фінустанови хочуть, аби представники банку зверталися у Міністерство юстиції та Генеральну прокуратуру з проханням вирішити питання з боржниками.

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук зазначив, що це питання - не у компетенції влади.

«Є стара єврейська приказка: я не даю взайми, а вони не підписують мої розпорядження. Кожна влада робить свою функцію. Тут маса судів вже відбулася. Там, де відбулися суди, то там цивільна влада не діє. На жаль чи на щастя. Кожен робить свою роботу», - зазначив губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всі ці вкладники, які ходять і підписують листи проплачені банком
Відповісти
Згідний з VIP.
Відповісти
Отим партіям, які "прописали" в своїх рядах аферистів, брехливим керівникам, Пустоцвітам не можна більше вірити.
Ганьба керівникам партії "Батьківщина"!
Відповісти
А згадайте коли було багато проблем з банками з тим же "Надра" та іншими - люди у містах до ОДА ходили? Ні!!! Це не їхня компетенція і треба розділяти одне від одного, а тим-більше після судових рішень!!! Поясніть цім людям!!!
Відповісти
Фірма засновником якої є ОСІПОВ винна Західінкомбанку 6 000 000 грн.
А він ходить по місту і вдає з себе захисника людей. Нехай поверне кредит і тоді ВКЛАДНИКИ отримають свої гроші.
Відповісти
А депутат міської ради Бондарук, який винен Західінкомбанку більше 20 млн. грн. ,їздить на Лексусі вартістю більше 100 000 доларів і плював на вкладників, які не можуть отримати свої вклади.
Зараз вплутав в своє коло керівника АСОЦІАЦІЇ ОСББ Сабатюк , створиди фірму і всі кошти з держави на розвиток ОСББ проходятьтільки через цю фірму. А це більше 6 000 000 грн.
Також керівник ОСББ з Карбишева 2 також тільки через Бондарука проводить всі кошти на роботи.
Видно обом вигідно !
Цікаво куди дивиться прокуратура і інші правоохоронні органи?
Відповісти
Бондарук - яскравий приклад, з грязі в князі, шляхом шахрайства
Відповісти
А що - нема відповідних структур щоб ціх Осіпових і Бондаруків до відповідальності???!!! "Депутати" пля... І це хтось-же голосував? Біомаса пля...!!!
Відповісти
Ці незаконні махінації "Бондаруків" і "Сабатюків" з ОСББ тривають уже давно, але до правоохоронних органи і судів ще діло не дійшло - ТРЕБА ЇМ ДОПОМОГТИ!
Відповісти