Український фільм переміг на міжнародному фестивалі. ФОТО. ВІДЕО

Український фільм переміг на міжнародному фестивалі. ФОТО. ВІДЕО
Стрічка Delirium Ігоря Подольчака перемогла на кінофестивалі в Багдаді.

Про це повідомляється на сторінці фільму в Facebook, ‒ пишуть Коментарі.

Арт-хаусна Стрічка Delirium стала кращою з 50-ти претендентів на перше місце 5 Багдадського міжнародного кінофестивалю. Як відзначають творці фільму, в основі сюжету ‒ повість українського журналіста та письменника Дмитра Белянського «Індуктор». Це історія про психіатра, який потрапляє в загадковий будинок, де живе дивна сім’я, глава якої знаходиться на межі самогубства.

«Можливо достатньо зустріти похоронну процесію, щоб провалитися з реальності в марення, де час, втративши свій лінійний біг, петляє серед образів небуття, що непередбачувано виникають, ‒ всіляких віддзеркалень смерті в смертях попередніх і майбутніх, страхітливих і бажаних ... Гість ‒ молодий психіатр ‒ запрошений пожити в сім’ї у зв’язку з передбачуваним божевіллям Батька, одержимого болючою суїцидальною тягою до мотузок, вузлів і задухи. Але цілком можливо що все навпаки і саме його ‒ Гостя ‒ психічне здоров’я вимагає медичного втручання... », ‒ наголошується в описі фільму.

Стрічка знімалася з 2008 по 2012 рік. Робота над фільмом час від часу припинялася через брак фінансування. Зазначимо, що стрічка створювалась виключно на кошти приватних інвестицій. Світова прем’єра Delirium відбулася на кінофестивалі у португальському Порту в лютому 2013 року. Фільм також був відібраний в національний конкурс Одеського МКФ, де відбулася його українська прем’єра в липні 2013 року. Крім того, стрічка брала участь у кінофестивалі ім. Тарковського в Росії.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Український фільм переміг на міжнародному фестивалі. ФОТО. ВІДЕО
15 жовтень, 2013, 15:00