У Волинській ОДА з’явиться новий підрозділ

У Волинській ОДА з’явиться новий підрозділ
Спеціалізоване управління автомобільних доріг мають створити в структурі департаменту інфраструктури і туризму Волинської ОДА.

Про це стало відомо під час наради у першого заступника голови Волинської ОДА Олександра Башкаленка 16 жовтня.

Як повідомив заступник губернатора, на початку 2014-ого року дороги місцевого значення Служба автодоріг у Волинській області передасть на баланс РДА в області. Тобто, у кожному районі будуть опікуватися дорогами місцевого значення, які пролягають їхньою територією.

Так, це стосується 4,371 тисячі кілометрів автошляхів із 6,049 тисячі, які наразі – на балансі Служби автодоріг Волині.

Ця реорганізація дозволить робити співфінансування утримання і ремонту доріг як з державного бюджету через субвенцію до обласного, так і з обласної та районних скарбниць.

Раніше спрямування державних коштів на ці роботи відбувалося інакше: 50% – до обласного бюджету, звідки вже спрямовували на райони, та 50% – кожному з районів. Утім, така схема себе не виправдала, адже з держскарбниці у цьому випадку на утримання однієї дороги, наприклад, у якійсь із сільрад спрямовувалося менше 1 тисячі гривень.

А вже наступного року розпорядником коштів на дороги і замовником робіт щодо утримання, капітального та поточного ремонту автошляхів місцевого значення займеться управління, яке буде знаходитися в структурі департаменту інфраструктури.

«Гроші надходять на область, а вже область визначається з районами, скільки куди треба профінансувати», – додав перший віце-губернатор.

До слова, саме в департамент реорганізують управління інфраструктури і туризму Волинської ОДА з 1 січня 2014-ого року.

«Ми йдемо абсолютно європейським шляхом. Управління доріг буде займатися процедурами проведення тендерів щодо утримання, капітального і поточного ремонту доріг і контролюватиме якість виконання робіт», – зазначив Олександр Башкаленко.

Нагадаємо, раніше голова Волинської ОДА Борис Клімчук зазначав, що працівників Служби автодоріг у Волинській області можуть взяти на роботу в нове управління.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дороги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце "покращення!"Все "бабло" в Рідну Волинь,а райони,вам х...по всій морді,а селюки привикли болото місити ногами і дальше будуть місити,вони ж про це покращення не знають.
Відповісти
Цей підрозділ ОДА інвентиризує всі дороги ,включаючи і сільські ,по всій Волині.
Відповісти