Волинські чиновники недорахувалися доріг

Волинські чиновники недорахувалися доріг
За два з половиною роки на Волині «поділося» 1,371 тисячі кілометрів доріг, – каже начальник управління інфраструктури і туризму Волинської ОДА Леонід Кирильчук.

Про це він розповів під час наради у першого заступника голови Волинської ОДА Олександра Башкаленка 16 жовтня.

Як пояснив Леонід Кирильчук, станом на 1 січня 2011 року у Волинській області, згідно з інформацією з районів, було 7,42 тисячі кілометрів доріг. Так, в управлінні інфраструктури цю інформацію зафіксували, не перевіряючи.

«Аналогічна інформація на сьогоднішній день становить 6,049 тисячі кілометрів. Таким чином за 2,5 роки в області «поділося» 1,371 тисячі кілометрів доріг. Ви уявляєте, яка це сума. А завтра ми не отримаємо субвенції на цю суму», – зауважив Леонід Кирильчук.

Так, не змінилася інформація щодо протяжності автошляхів лише у Володимир-Волинському, Камінь-Каширському, Старовижівському районах і Ковелі.

«Значить наступний рік їх преміюємо за рахунок тих, які подали неправильні дані. Таким чином стимулювання будемо робити», – зазначив щодо цього Олександр Башкаленко.

Розповідаючи про те, як змінилася кількість доріг за 2,5 роки на місцях, Леонід Кирильчук додав, що деякі райони навіть «набудували» автошляхів, адже показник протяжності на папері лише зріс.

«Я дивлюся на посадовців з РДА, коли ви це кажете, і вони такі здивовані. А підпис то їхній», – зазначив перший віце-губернатор щодо озвученої Кирильчуком інформації.

А з Луцької міськради і взагалі подали в управління інфраструктури цифру, згідно з якою вийшло, що доріг у Луцьку менше, ніж у Ковелі. Щоправда, за словами заступника директора департаменту ЖКГ Миколи Осіюка, в облдержадміністрацію спрямовували інформацію щодо кілометражу доріг із твердим покриттям. А, виявляється, потрібно було загальну протяжність автошляхів.

«То ми самі маємо порахувати?» – зреагував на це Олександр Башкаленко.

Загалом же перший заступник голови Волинської ОДА дав завдання зробити письмову вибірку по районах, де «помилилися» із цифрами. «Будемо окремо з кожним головою РДА говорити», – резюмував Башкаленко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дороги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.