Волинський нардеп ‒ проти феодалізму в українських селах

Волинський нардеп ‒ проти феодалізму в українських селах
Нардеп від «Свободи» Євген Мельник разом зі своїми колегами Олександром Шевченком та Ігорем Сабієм зареєстрували у Верховній Раді законопроект, який обмежує термін перебування на посаді сільського, селищного, міського голови двома термінами.

За переконаннями народних обранців, це допоможе уникнути «феодалізму» в населених пунктах, ‒ повідомляють у прес-службі партії «Свобода».

Народні депутати пропонують доповнити 9 статтю Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» пунктом про те, що одна й та сама особа не може бути сільським, селищним, міським головою одного й того ж села, селища, міста більш як два строки підряд. Особа, яку двічі підряд обирали на посаду сільського, селищного, міського голови відповідної адміністративно-територіальної одиниці, не може самовисуватися чи бути висунута кандидатом на цю посаду.

У пояснювальній записці до законопроекту акцентується, що саме на голів сіл, селищ та міст покладено чимало обов’язків у питаннях життєдіяльності територіальних одиниць, а це, у свою чергу, стає сприятливим ґрунтом для корупції, особливо, коли одна й та сама особа очолює адміністративно-територіальну одиницю протягом десятків років.

У деяких голів така «самоврядна недоторканність» породжує відчуття всевладдя і безкарності, що нівелює саме поняття місцевого самоврядування. Багаторічні керівники сіл, селищ та міст розглядають їх як свої «вотчини» і вважають, що над ними немає вищої влади, ‒ переконують у партії.

На думку свободівців, одним із дієвих способів розірвання корупційних зв’язків є запровадження такого обмеження.

«Новітні феодали, а саме такими стали за роки перебування при владі, багаторічні мери міст та селищ, сконцентрували у своїх руках не лише самоврядні права, але й створили накатані корупційні схеми. Розірвати їх покликаний даний законопроект. Це один із своєрідних шляхів люстрації місцевого самоврядування. Монархію на місцевому рівні слід здолати, адже вона консервує територіальні громади у брежнєвській системі управління, котра характеризується стійкою стагнацією», ‒ прокоментував законопроект нардеп Євген Мельник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як для Володимира-Волинського, то потрібно ще й обмежити право сина, а то феодалізм продовжиться...
Відповісти
РЕСПЕКТ ЄВГЕНУ МЕЛЬНИКУ і Ко.
Відповісти
А чого тоді Мельник свого сина назначив помічником народного депутата, тобто себе?
Відповісти
Мельник спочатку голосує спільно з регіоналами за векселі а зараз розказує нам про димократію
Відповісти
А що свободівців заважає хтось, хто може виграти третій термін? Пацани.. Розчаровуєте... що за не впевненість у власних силах?
Відповісти
Останні новини
Пустовіт покине роботу
25 жовтень, 2013, 12:02
Волинський нардеп ‒ проти феодалізму в українських селах
25 жовтень, 2013, 11:53
Життя Пабло Пікассо в фото
25 жовтень, 2013, 11:19