В усі маршрутки Волині хочуть поставити GPS

В усі маршрутки Волині хочуть поставити GPS
Волинська влада розпочала роботу над облаштовуванням маршруток, які сполучаються населені пункти регіони приладами GPS-моніторингу.

В облдержадміністрації відбулися громадські слухання щодо обговорення проекту розпорядження голови облдержадміністрації «Про проведення конкурсу на визначення претендента щодо управління системою моніторингу оптимізації маршрутної сітки та координації розкладів руху пасажирського транспорту, забезпечення дієвого контролю, управління організації та обліку роботи пасажирського транспорту загального користування у Волинській області», - пише Волинська правда.

Як пояснив начальник управління інфраструктури та туризму ОДА Леонід Кирильчук, забезпечення автобусів приміського та міжміського сполучення засобами GPS-контролю допоможе навести належний лад у роботі пасажирського транспорту області.

«Тобто автобуси курсуватимуть згідно графіків, а також відбудеться оптимізація самих маршрутів. Ми повинні забезпечити можливість доїзду з села до районного центру, а з районного центру – до обласного. Зараз все це відбувається в ручному режимі – автобус виїжджає раніше, прибуває пізніше, тощо», – зауважив Леонід Кирильчук.

За його словами, в області планується провести конкурс на визначення підприємства, яке б могло забезпечити GPS-контроль за рухом транспорту: «Ми б хотіли залучити інвестиції. Підприємство повинно мати досвід, фінансову спроможність, а також не бути самому учасником перевезень».
Леонід Кирильчук також наголосив, що всі ці зміни відбуватимуться згідно нового Закону про пасажирський транспорт, який незабаром планується ухвалити. На запитання не чисельних учасників обговорення, яку вигоду може від таких інновацій отримати підприємець-перевізник посадовець відповів, що цим буде в першу чергу «добра репутація» перевізника.

«Ця норма вперше врахована у названому мною законопроекті», – наголосив він.

Нагадаємо, у Луцьку зі встановленням пристроїв GPS-моніторингу відбулася справжня епопея.

Відповідне рішення і підготовчу роботу мерія провела в середині 2011 року, але під час наступного етапу робіт зіткнулася з спротивом перевізників, які відмовлялися співпрацювати з фірмою "Візор" - переможцем тендеру. "Візор" мав постачати обладнання для GPS-моніторингу та надавати послуги з його обслуговування, але підприємці заявили, що ціна, вказана фірмою, надто велика.

Після тривалих перемовин усі мерія, "Візор" та перевізники зуміли домовитися і в березні 2013 року запрацював сайт МАК (http://mak.lutsk.ua/guest), відвідувачі якого можуть спостерігати за рухом маршруток.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"які сполучаються населені пункти регіони приладами"
виправіть,ато язик зламати можна
Відповісти
це не опечятка, це правда пролізла крізь слова, означае-ми регіони прийшли на волинь. Скоро будем вас зажимати везде де тільки можна, будим видумувати різні побори і забаганки на підняття різних показників придуманого европейського качества перевезень. Видумаем от тепер новеньке шось, люди хавайте, а наші фірми вам поставлять китайські прибори за нашою придуманою ціною. шоб то ще придумати для тих тимошенківських регіонів, ми вас всерівно прижмем, рейдерством поставим на коліна і прийде великий папа зі сходу і буде тут правити. Може то свого сина сюда прислати.... Чи шо!!!!
Відповісти
Останні новини
В усі маршрутки Волині хочуть поставити GPS
25 жовтень, 2013, 14:37