В Азарова просять грошей на волинську школу

В Азарова просять грошей на волинську школу
Народний депутат України від ВО «Свобода» Євген Мельник направив прем'єр-міністру Миколі Азарову запит про виділення грошей на добудову школи в селі Гряда Іваничівського району.

Як повідомив свободівець, до нього звернулася громада села Гряди з проханням посприяти у добудові школи, - повідомили у партійній прес-службі.

Наразі діти з п’яти сіл – Гряди, Кропивщини, Тишкович, Хренова та Низкинич, - змушені ходити у Грядівську школу в якій немає спортзалу, актового залу та внутрішнього туалету. Діти змушені навчатися у дві зміни і повертатися додому в зимову пору в темряві, оскільки останній урок закінчується о 19 годині. Варто зазначити, що кількість учнів постійно зростає. У нинішньому навчальному році за парти сіло 176 школярів.

Довгоочікувана добудова школи у селі Гряди Іваничівського району розпочалася у 2011 році. Але у 2013 році будівництво цієї школи не продовжується через відсутність фінансування, оскільки у перелік інвестиційних програм, що мають реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, воно з незрозумілих причин навіть не було включене.

Загальна кошторисна вартість об’єкта складає 30826,968 тис. грн. У 2011-2012 роках на добудову школи було спрямовано і освоєно коштів з обласного бюджету у сумі 972,075 тис. грн. На жаль, ні районний, ні обласний бюджети не мають можливості профінансувати у 2013 році кошти в сумі 8800,0 тис. грн., які потрібні для завершення добудови школи і введенні її в експлуатацію у 2015 році.

«Влада району в унісон обласному керівництву не виконує навіть елементарних розпоряджень уряду про те, що всі школи мають бути обладнані внутрішніми туалетами. На прикладі школи у Грядах зрозуміло, що у цьому навчальному році діти змушені користуватися холодними надвірними туалетами, розташованими на великій відстані від школи... На жаль, добудова школи у Грядах поступово перетворюється у ще один довгобуд, а теперішнє приміщення поступово наближається до аварійного стану», - зауважив Євген Мельник.

Тому у своєму депутатському запиті до Прем’єр-міністра України Євген Мельник просить передбачити виділення капітальних видатків у Державному бюджеті на 2014 рік на добудову загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. у селі Гряди Іваничівського району Волинської області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Азарова просять грошей на волинську школу
28 жовтень, 2013, 15:19