У Луцьку вшанували визволителів України. ФОТО

У Луцьку вшанували визволителів України. ФОТО
У Луцьку відбулася панахида та покладання квітів з нагоди 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

Визволителів України вшановували на Меморіалі Вічної Слави, - повідомили у прес-службі міської ради.

Участь в заході взяли голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук, перший заступник губернатора Олександр Башкалеко, голова обласної ради Володимир Войтович, міський голова Микола Романюк, перший заступник мера Святослав Кравчук, секретар міської ради Григорій Пустовіт, ветерани, представники громадськості, учнівських та трудових колективів.

Присутні помолилися за загиблих у війні. Панахиду очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ МП, митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Він процитував слова Біблії, де сказано, що ті, хто віддали життя за інших, загинули на війні, йдуть на небо як мученики.

Борис Клімчук у своєму виступі подякував ветеранам за світлий день і зазначив, що влада ставиться до цих поважних людей з великою пошаною і турботою. За його словами, минулого року на оздоровчі путівки для ветеранів області виділили додатково 260 тисяч гривень, цього року 2 мільйони гривень на волинські здравниці, щоб не було дефіциту.

Микола Романюк зазначив, що 28 жовтня - особливий день, коли згадують про тих, хто захистив нашу землю від страшного ворога.

«Проте, ми намагаємося дбати про ветеранів не лише у такі святкові дні, а щоденно», – сказав міський голова.

Учасники мітингу вшанували пам'ять загиблих у війні хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника Солдату-визволителі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.