Міністерство Богатирьової закидали помідорами. ФОТО

Міністерство Богатирьової закидали помідорами. ФОТО
У Києві до 200 людей взяли участь в пікетування Міністерство охорони здоров'я та закидали відомство помідорами.

Нині там відбувається процедура розкриття учасників тендеру на закупівлю машин швидкої допомоги, який до цього чотири рази переносили, - пише Остров.

Мітингувальники закидають міністерство червоними помідорами, що символізують кров.

"Богатирьова - це не жінка і не чоловік. Вона хоче нашої крові, але нехай поки поїсть помідорів. Наш мітинг проходить проти тендера, де витрачаються наші гроші незрозуміло на що, а також проти нових медичних реформ. В даний час немає безпечних вакцин для дітей, медичні закриваються. Нам не дають лікуватися якісно і безкоштовно", - повідомила присутніх організатор акції лідер соціального руху "За здорову націю!" Вікторія Шилова.

За інформацією видання Міністерство охорони здоров'я чотири рази перенесло проведення тендеру на закупівлю машин швидкої допомоги.

Раніше нардеп "Батьківщини" Максим Бурбак заявляв, що в даній закупівлю існує велика корупційна складова.

"Інформація, яка нам відома про те, що вже визначено переможця цього "тендеру" сьогодні підтвердилася. За нашими даними вже чітко визначено, яка марка машин, хто їх постачає і де їх будуть переобладнувати. Переобладнати їх будуть не на місці виготовлення автомобілів, а вже в Україні. Навіщо це приховувати до останнього, не зрозуміло", - заявив Бурбак.

Раніше ЗМІ повідомляли, що за офіційними документами в рамках закупівлі машин швидкої допомоги МОЗ збирається купити 1063 машини вартістю 649 тис грн за одиницю, що на 184 тис грн більше, ніж ринкова ціна цих машин з усім медичним обладнанням. Таким чином, переплата може становити 200 мільйонів гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Митинг организован оппозицией с целью провокации МОЗ - это понятно каждому. Но в такие акции верит лишь недалекий. Тендер проводится открытый и трансляция по ТВ доказательство прозрачности тендера. Все желающие могут наблюдать за ходом событий, а оппозиция пусть продолжает кидаться помидорами)
Відповісти
Та это вообще позор. До чего докатилась наша оппозиция, они решили, что достойнее откидываться помидорами, нежели разобраться в теме до конца и прийти с конкретными комментариями и замечаниями касательно этого тендера. Я конечно не могу похвастаться любовью к МОЗ. Но вы поймите, что достойнее в этой ситуации повели все-таки в Минздраве, они как могли старались провести этот тендер максимально открыто и дать шанс каждому, кто желает принять участие. Плюс прямая трансляция, что тоже немаловажно. А в это время нашей оппозиции хватило мозгов только на "помидорные бои".
Відповісти
Сама корумпована галузь в Украіні -це медицина і всякі кошки і кроти заказні холуі цієі системи.Мову вчіть придурки москальські.
Відповісти
Які ж падлюки ще можуть захищати це міністерство. Ліки в Україні найдорожчі в світі, більшість з них не якісні, про що пишуть експерти. Смертність найвища в Європі.Хабарництво процвітає у всіх лікарняних кабінетах.Медицина, яка повина бути безкоштовною згідно Конституції, фактично є обдираловкою.
Відповісти