Вистава на руїнах храму в Луцьку ‒ не наруга, ‒ управління культури

Вистава на руїнах храму в Луцьку ‒ не наруга, ‒ управління культури
В управлінні культури Волинської ОДА вважають, що вистава «Антігона», яку ставив донецький театр на руїнах храму, не образила релігійні почуття волинян.

В установі розглянули рішення обласної ради про заборону проведення заходів нехристиянського спрямування на території, на якій знаходились культові споруди, ‒ повідомляють в прес-службі Волинської облради.

Факт проведення вистави на руїнах собору Апостола і євангеліста Йоана Богослова на території Луцького історико-культурного заповідника обговорили з представниками творчої інтелігенції обласного центру.

«За результатами обговорення, а також враховуючи оприлюднені відгуки глядачів цієї вистави, членів журі, управління не поділяє думки депутата обласної ради Собка В.А. і не вважає показ вистави трагедії Софокла «Антігона» на руїнах собору Апостола і євангеліста Йоана Богослова наругою над релігійними почуттями, оскільки трагедія Софокла «Антігона» є видатним зразком античної культури і утверджує високі духовні цінності», ‒ йдеться у висновку.

Разом із тим, в управлінні рекомендують в подальшому організаторам культурно-мистецьких заходів, що відбуваються поза межами закладів культури і мистецтва, погоджувати місце їхнього проведення з органами місцевого самоврядування,а в разі використання культових споруд або місця їх колишнього розташування ‒ з відповідними релігійними громадами, ‒ йдеться у листі за підписом начальника управління культури ОДА Володимира Лисюка.

Нагадаємо, депутат Волинської обласної ради Віталій Собко назвав наругою над релігійними почуттями той факт, що у церкві Іоана Богослова дозволили постановку вистави «Антігона» у рамках Міжнародного театрального фестивалю «Мандрівний вішак».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
наруга в нічному клюбі йопера, йдіть виженіть темні сили
Відповісти
Питання Віталію Собку:
"А на Вашу думку по Волині оббивати дерев'яні храми, пам'ятки архітектури, пласмасовою вагонкою - не наруга над релігійними почуттями?!
А в храмах бездумно заповнювати, замість писаних ікон, літографіями та фотокопіями ікон, а старі писані ікони продавати на чорних ринках, чи даруючи їх тим-самим підлещуватися священикам до чиновників - не наруга над нашими релігійними почуттями?!"
Дякую, надіюсь на мудру та щиру відповідь!
Відповісти
Останні новини
Вистава на руїнах храму в Луцьку ‒ не наруга, ‒ управління культури
28 жовтень, 2013, 16:18