Через утилізаційний збір Волинь втрачає гроші, – губернатор

Через утилізаційний збір Волинь втрачає гроші, – губернатор
Після введення утилізаційного збору у вересні на Волині отримали до спецфондів бюджетів усіх рівнів 290 тисяч гривень, тоді як у серпні ця цифра становила 17 мільйонів.

Про це розповів голова Волинської ОДА Борис Клімчук під час розширеного засідання колегії ГУ Міндоходів в області 29 жовтня.

Як зазначив очільник Волинської ОДА, він не коментує урядових рішень. Зокрема й запровадження утилізаційного збору, рішення про який спрямоване на підтримку українських автомобілебудувальників.

«За моєї історії таких спроб було декілька. Одна була в 1997 році. Тоді був спеціальний закон про стимулювання українських автомобілебудувальників. Тоді почалися так звані одсудки. Цілі цепочки людей і кримінальних схем запрацювали. І не було на те ради. Але ліквідувалося саме по собі, розсосалося», – пригадав Борис Клімчук.

Наразі ж, зі слів губернатора, Волинь втрачає гроші, які, з-поміж іншого, могли б піти на будівництво доріг в області.

«Можливо, це регіональний егоїзм. Я дійсно втрачаю. От чому я серджуся. Бо не люблю втрачати в бюджет, я люблю добавляти», – висловився Клімчук.

Так, голова облдержадміністрації зауважив, що перед тим, як підписувати угоду про Асоціацію з ЄС у Вільнюсі, в Україні мусять зняти цей збір. «Подивимося за подіями», – резюмував він.

Довідка

Утилізаційний збір - екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації автомобілів.

Закон про утилізаційний збір набув чинності з 1 вересня. Згідно із нинішньою редакцією цього документа, у вартість імпортних автівок закладаються витрати на їхню утилізацію. Це означає подорожчання іномарки. Цей закон, однак, не запроваджує збір із автомобілів, складених в Україні, - пише Радіо Свобода.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.