В Україні «забули» про дітей трудових мігрантів, – нардеп з Волині

В Україні «забули» про дітей трудових мігрантів, – нардеп з Волині
В Україні мало уваги приділяють проблемі дітей, батьки яких є трудовими мігрантами, вважає народний депутат з Волині Сергій Мартиняк.

Про це він заявив після засідання круглого столу «Соціальне сирітство. Що робити з поколінням дітей трудових мігрантів?», ініційованого МФО «Рівноправ’я» у Верховній Раді України, повідомили у прес-службі нардепа.

Проблему трудових мігрантів потрібно вирішувати вже зараз, бо щороку кількість дітей, які зростають в неповних сім’ях – зростає. Найгірше й те, що міграція в Україні має жіноче обличчя – на заробітки частіше їдуть жінки працездатного віку, які залишають дітей, у кращому випадку, на виховання бабусям, а від цього розпадаються шлюби, страждають діти, каже Мартиняк.

Ситуація з трудовими мігрантами – критична, оскільки більшість заробітчан залишають країну незаконно, тому підрахувати їх точну кількість дуже важко.

«Наше першочергове завдання – зменшити кількість, так званих, соціальних сиріт, створити державні інституції, які б опікувались та допомагали родичам трудових мігрантів виховувати дітей, які мимоволі позбавлені підтримки рідних батьків і змушені роками чекати їх повернення в Україну», - зазначив Сергій Мартиняк.

«Але основне завдання держави – створити гідні умови праці та забезпечити достойні заробітні плати в межах нашої держави, аби потреби їхати на заробітки за кордон не було», - каже нардеп.

За останніми даними, найбільше українок працює нині і в Італії. За даними Національного інституту статистики Італії, там офіційно проживає і працює більш ніж 220 тисяч українок. На другому місці – Греція. На третьому – Польща.

До речі, 57,4% мігрантів – жителі Західного регіону України.

Народний депутат України Сергій Мартиняк наголосив, що в Україні існує Національна стратегія профілактики соціального сирітства на період до 2020 року, утім, окремо проблему соціальних сиріт – дітей трудових мігрантів – у Стратегії не розглянуто.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Мартиняк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ти європейську з-п плати на своїх курниках, то люди не будуть їхати закодон!
Відповісти
Бачив я як на підприємствах Мартиняка люди працюють, які заробітні плати отримують, яке ставлення до них. Якщо він почне змінювати ситуацію з себе, тоді можна говорити, що він дійсно хоче того, про що говорить, а не займається популізмом.
Відповісти
Останні новини
В Україні «забули» про дітей трудових мігрантів, – нардеп з Волині
29 жовтень, 2013, 18:05