У Луцьку презентували книгу ведучого BBC та Discovery. ФОТО

У Луцьку презентували книгу ведучого BBC та Discovery. ФОТО
У Луцьку презентували книгу «Фізика майбутнього» відомого популяризатора науки Мічіо Кайку.

Захід відбувся 31 жовтня в актовій залі головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Своїми враженнями про книжку поділився директор видавництва «Літопис», де вийшла книга, Михайло Комарницький.

За його словами, «Фізика майбутнього» - третя книга Кайку, яку видав «Літопис». Над перекладом працювали протягом року, допомагали з консультаціями та уточненнями науковці з Львівського національного університету імені Івана Франка.

На Форумі видавців у Львові 2013 року ця книга здобула гран-прі. Вона - світовий бестселер, а її автор - відомий не лише як письменник, а й як ведучий багатьох науково-популярних телепередач на освітніх каналах – Discovery, ВВС та інших.

За словами Комарницького, Мічіо Кайку вважає, що майбутнє визначатиме комбінація біотехнологій, нанотехнологій та штучного інтелекту. Прототипи всіх технологій, про які автор розповідає у книзі, вже існують.

Книга розділена умовно на три часові відтинки – до 2030 року, до 2070 та до 2100 року. Автор на основі сучасних наукових тенденцій, винаходів та розробок намагається передбачити, яким буде час у ці періоди.

«Автор приходить до думки про те, які професії матимуть визначальний вплив у майбутньому. Я його підтримую і закликаю вивчати фізику, математику, біологію, хімію», - сказав студентів Комарницький.

Після презентації книгу розповсюджували за 70 гривень.

Книги також передадуть в усі шкільні та публічні бібліотеки міста, а також на природничі факультети університету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Эстония становится все более важным торговым партнером Украины. Эстония является страной, в которой разрабатывается высоко технологическая продукция, самой известной из которой является Skype.
Эстонский бизнес также присутствует в Украине. Самым крупным эстонским бизнесменом в Украине является Тедер Хилар, который является одним из крупнейших украинских девелоперов. По оценкам эстонского делового издания Äripäev его состояние составляет €295 млн. и он занимает второе место в списке богатейших людей Эстонии.
Відповісти
ЗМІ повинні повідомляти новини такими, як вони є. Книгу цю у бібліотеки міста закупив фонд Палиці. Про це не написано. Не думаю, що автор замітки цього не чув чи зумисне упустив.
Відповісти
Як же ВП про це буде писати? Це суперечить їхній стратегії і страшній казці про поганого Палицю, який хоче узурпувати місто
Відповісти
Скажіть а де придбати можна??
Відповісти