Луцькі депутати не підтримали звернення проти утилізаційного збору, бо орієнтовані на владу, – Свобода

Луцькі депутати не підтримали звернення проти утилізаційного збору, бо орієнтовані на владу, – Свобода
Луцька міська рада не підтримала звернення щодо скасування закону про утилізаційний збір, бо частина депутатів - орієнтована на владу, - кажуть в ВО "Свобода".

Як відомо, 30 жовтня рада не підтримала звернення до Верховної Ради України, внесене фракцією ВО «Свобода», - кажуть у партійній прес-службі.

Нагадаємо, Верховна Рада України 4 липня 2013 року прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм», який є неефективним за змістом та лобістським за своєю формою.

Публікуємо текст неухваленого звернення без змін та правок.

Унаслідок набуття чинності цього Закону, з 1 вересня 2013 року імпортери автомобілів змушені будуть сплачувати з нових легкових автомобілів від 4,73 до 30,2 тис. гривень, з уживаних – від 9,5 до 60,5 тис. гривень (залежно від об'єму двигуна). Плата для решти видів нових транспортних засобів становитиме 8,8 -14,74 тис. гривень, а вживаних – 17,6 - 29,4 тис. гривень, залежно від їх маси. Можна зробити висновок, що непомірне та економічно необґрунтоване підвищення ціни на автомобілі ляже на плечі українських споживачів і в першу чергу найбідніших, які не мають змоги купувати нові автомобілі.

Введення в дію норм даного закону шляхом підвищення утилізаційного збору призведе до суттєвого скорочення обсягів реалізації автомобілів в Україні та зменшення надходжень до Державного бюджету України.

Відсутність цільового призначення цього збору, відсутність реальних та дієвих систем утилізації старих автомобілі дають підстави висловлювати сумніви, що кошти, отримані від його сплати, будуть скеровані саме на утилізацію автомобіля в майбутньому. Таким чином, нововведення є просто новою формою обкрадання власного народу в умовах кризового стану української економіки.

Разом з цим, запровадження норм даного Закону ускладнить стосунки нашої держави з іншими учасниками СОТ, що, в свою чергу, може призвести до ускладнення євро інтеграційних процесів нашої держави.

Луцька міська рада закликає народних депутатів України відмінити Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм» підтримавши внесений 30.09.2013 р. народними депутатами фракції ВО «Свобода» законопроект № 3332 Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо скасування сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Папіки не сказали голосувати "за". Депутати Луцькради вважають що лучани досить багаті і нехай платять утилязаційний збір!
Відповісти
справа в тому що не тільки лучани платять цей збір!
ці ж автомобілі перепродуються в інші регіони...і люди з інших областей також платять утил!
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати не підтримали звернення проти утилізаційного збору, бо орієнтовані на владу, – Свобода
31 жовтень, 2013, 14:06