Луценку дали 4 роки тюрми

Луценку дали 4 роки тюрми
Печерський райсуд Києва дав екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку 4 роки в'язниці з конфіскацією майна і 3 роки позбавлення права займати посади у владі.

Про це повідомляє Главред.

Раніше райсуд вважав повністю доведеною вину екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і постановив стягнути з нього 643 тисячі грн. Відповідну заяву озвучила суддя Оксана Царевич, зачитуючи резолютивну частину вироку Луценку.

Суд також постановив стягнути з Луценка в якості цивільного позову на користь МВС більше 643 000 гривень, а з його водія Леоніда Приступлюка – 294 000 гривень.

Коли суддя Царевич майже дочитала вирок, головуючий на засіданні Сергій Вовк перервав її доповідь, і на 5 хвилин усі судді вийшли в дорадчу кімнату.

Нагадаємо, Луценку інкримінували незаконне оформлення на роботу в МВС свого водія, надання йому квартири та нарахування завищеної пенсії, а також розтрати на святкування Дня міліції в 2008-му і 2009 роках.

За даними слідства, його діяльність на посту глави МВС завдала державі збитків на суму близько 125 тисяч гривень.

Зауважимо, що під час 20-хвилинної перерви Луценко висловив свою впевненість в тому, що «вирок буде таким, як його замовили, тобто 4,5 роки з конфіскацією».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Солідарність, Юра.
Відповісти